Evroliga

Skariolo ne daje puno šanse Virtusu naredne sezone: Teško ćemo do plej-ofa Evrolige

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.09.2023 17:43
Skariolo ne daje puno šanse Virtusu naredne sezone: Teško ćemo do plej-ofa Evrolige MN Press

Trener košarkaša Virtusa Serđo Skariolo izjavio je danas da će biti teško da klub iz Bolonje ove sezone izbori plasman u plej-of Evrolige, prenosi Basketnjuz.

Skariolo se vratio u Bolonju pošto je vodio selekciju Španije na Svetskom prvenstvu. Španija nije uspela da odbrani titulu na Mundobasketu, a na kraju je osvojila deveto mesto na SP. Virtus je promenio tim, a naredne sezone će igrati bez najveće zvezde Miloša Teodosića, koji se vratio u Crvenu zvezdu.

Vritus je prelaznom roku angažovao Ognjena Dobrića, Brajana Danstona, Džejlena Smita, Devontea Kakoka, Ahilea Polonaru i Bruna Maskola.

"Pokušavam da saznam što više o našim novim igračima. Imamo puno energije i entuzijazma, jer će nova sezona da bude zahtevna, tako da moramo da budemo spremni", rekao je Skariolo na konferenciji za medije.

On nije želeo da govori o ciljevima za narednu sezonu. "To je pitanje za menadžment. Roster je napravila uprava kluba, treba im odati priznanje, jer su doveli pojačanja u skladu sa trenutnim mogućnostima. Na nama je da damo najbolje", dodao je trener Virtusa.

Klub iz Bolonje prošle sezone nije uspeo da se plasira u plej-of Evrolige. "Čini mi se po sadašnjim spiskovima igrača da su najbolje poslove napravili timovi koji su prošle sezone završili van plej-ofa. Biće još teže nego prošle sezone. Moramo dobro da se pripremimo za narednu sezonu", zaključio je Skariolo.