Evroliga

Ljubav prema Partizanu prevazilazi kilometre: Tibor Kovač iz Mađarske ne propušta mečeve crno-belih već 15 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 18:40
Ljubav prema Partizanu prevazilazi kilometre: Tibor Kovač iz Mađarske ne propušta mečeve crno-belih već 15 godina KK Partizan

Partizan se posle osam godina vratio na veliku scenu Evrolige, gde je dominatnim partijama ove sezone privukao pažnju ogromnog broja navijača. Svake nedelje na tribinama "Štark Arene" možemo videti preko 16.000 simpatizera crno-belih, a među njima ćemo neretko naći i Tibora Kovača, Mađara iz Pečuja, koji u poslednjih 15 godina ne propušta utakmice srpskog kluba u Beogradu.

Kao veliki zaljubljenik u košarku, Tibor Kovač se odmalena bavio ovim sportom. Kao srednjoškolac igrao je u drugoj mađarskoj ligi, međutim posao u policiji ga je odveo u drugom smeru. Ipak, uprkos tome Kovač je nastavio da prati košarku, a otkako je otišao u penziju pre 15 godina, počela je neraskidiva veza sa Partizanom, kojoj ni kilometri između Pečuja i Beograda ne mogu nista.

"Već 15 godina dolazim i gledam utakmice Partizana u prestonici Srbije. Često sam ovde, a moj drug Mlađan Šilobad mi pomaže da nabavim ulaznice. Vrlo rado dolazim u Beograd, a kada je utakmica ovde, često se odlučim da ne radim zbog crno-belih", rekao je Kovač za TV Partizan.

Ovaj fan Partizana iz Mađarske ističe da je ljubav prema crno-belom dresu proširio i na prijatelje iz svoje domovine. 

"Pre smo nas četvorica išli u jednom automobilu, da bi kasnije dolazili malim autobusom za nas osmoro. Sada dolaze ljudi iz cele Mađarske, iz Sehešfehervara, Budimpešte... Dolazili bismo i u većem broju, da je Mlađan u mogućnosti da naruči 30, 40, 50 karata za utakmicu. Međutim, drago nam je svakako što možemo da dođemo i da pratimo Partizan uživo! Moram da priznam da sam veliki fan srpskog kluba."

Tibor Kovač pratio je i crno-bele kada su igrali pod vođsvom Duška Vujoševića, pa je i kompetentan da uporedi atmosfere iz "Pionira" i "Štark Arene", gde beogradski klub igra ove sezone na domaćoj i evropskoj sceni. 

"Teško je objasniti i napraviti poređenje. Kada sam u Pioniru čuo onaj huk, nisam mogao da verujem. Pomislio sam kako je ovo zastrašujuće za protivnike. U Areni je važno to što ima 20.000 ljudi. Međutim, u Pioniru te navijači prosto ubiju. Oni koji dolaze sa mnom iz Mađarske često ne veruju svojim očima. Takav duh, takva atmosfera... Kažu mi da će celog života pamtiti utakmice Partizana", rekao je Tibor Kovač, koji se oprostio uz poruku:

"Želim partizanskoj familiji mnogo dobijenih utakmica!"

Jedini srpski klub koji je bio šampion Evrope, trenutno se nalazi na šestom mestu elitnog takmičenja sa 13 pobeda i 12 poraza. Posle nešto skromnijig rezultata na startu sezone, crno-beli su uhvatili priključak u nastavku takmičenja i došli na prag plasmana u plej-of Evrolige.