ABA liga

Obradović predao raport sa priprema Partizana: Igrači su motivisani, ali nisu svi u najboljoj formi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2023 14:48
Obradović predao raport sa priprema Partizana: Igrači su motivisani, ali nisu svi u najboljoj formi MN Press

Košarkaši Partizana već nekoliko dana se nalaze na Kopaoniku, gde bruse formu pred početak sezone, a jedan od glavnih ciljeva trenera Željka Obradovića, biće da što pre uklopi nova pojačanja u svoj sistem rada. 

Tim povodom govorio je za YouTube kanal Partizana, gde je podelio prve utiske sa priprema.

"Nisu ovo pripreme kakve su bile nekad. Jesmo na planini, ali se ne izlazi napolje. Nekada se dve nedelje radilo, trčalo, u ovoj situaciji to nije moguće. Nekada je broj utakmica bio neuporedivo manji. Normalno, došlo je do promena u obimu i načina treninga. Mi smo napravili plan. Ono što je najvažnije, igrači su motivisani i rade na najbolji mogući način. Na prvim utakmicama ćemo videti šta treba da se popravi, ali tu imamo smisla i reagovaćemo", rekao je za početak Obradović.

Pojedini igrači Partizana nalaze se u dobroj formi, dok se sa nekima treba raditi na fizičkoj spremi. Ali, polako i bez srljanja, kako ne bi došlo do evenutalnih povreda pred početak nove sezone.

"Pripreme su osmišljene tako da se vodi računa o tome u kakvom su stanju pojedini igrači. Neki su na jednom veoma dobrom nivou za početak priprema, neki nisu baš najspremniji. I naravno da pravimo plan i program u odnosu na to slučajno ne dođemo u problematiku da se neko povredi. O tome, pre svega, vodi računa Bata Zimonjić, a i mi ostali treneri zajedno sa njim pravimo plan na dnevnom nivou, menjamo ako je potrebno", dodao je trener Partizana.

Košarkaša Partizana ove sezone očekuje sličan broj utakmica kao prethodne, pa neće biti mnogo vremena za treninge. 

"Za sada sve ide po nekom normalnom planu. Već sam rekao da su ove godine pripreme malo drugačije, jer mislim da je veoma važno da se igračima da dovoljno odmora u toku leta. Još jednom ću da ponovim, imamo neverovatan početak sezone. Prva dva meseca, oktobar i novembar, po deset utakmica, pa decembar i januar po 11. Prva četiri meseca, 42 utakmice. To je ono što igrači vole, da igraju utakmice. Manje vole da treniraju. Ovo vreme dok ne počnu zvanične utakmice, treba iskoristiti da se uigramo. Imamo i nekoliko novih igrača, neki su i otišli. Provodimo vreme razgovarajući i radeći dosta na detaljima za koje mislim da treba da nam pomognu da igramo dobru košarku", podvukao je šef stručnog štaba crno-belih.