ABA liga

Jović i Ristić spremni za Kinu: Pozitivna je atmosfera u ekipi, idemo na pobedu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.08.2023 17:13
Jović i Ristić spremni za Kinu: Pozitivna je atmosfera u ekipi, idemo na pobedu MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu od 14 časova igra protiv Kine meč prvog kola B grupe, a Nikola Jović i Dušan Ristić ističu da je ekipa spremna i da će ići na pobedu iako maksimalno poštuje rivala čiji je selektor Aleksandar Đorđević.

"Svi smo radili vredno, stvarno smo odradili dobar posao od kako smo došli ovde u Manilu, uslovi su fenomenalni. Odradili smo svaki trening perfektno i ulazimo u utakmicu spremni. Imamo pozitivnu energiju u timu, svi su podređeni timskom uspehu. Cilj nam je da svaku utakmicu uđemo sa maksimalnim pristupom i maksimalnim poštovanjem prema protivniku. Ako ispoštujemo naše principe koje smo zacrtali u napadu i odbrani, mislim da će rezultat doći", rekao je centar Ristić za sajt Košarkaškog saveza Srbije

Nikola Jović ističe da ne oseća nikakav pritisak iako će debitovati za Srbiju na velikim takmičenjima.

"Ja taj pritisak ne osećam. Ovaj sport igram iz ljubavi, stvarno volim da se takmičim, takmičar sam. Zato sam i došao ovde, da pomognem timu, da probamo da se pokažemo u što boljem svetlu i da probamo da dobijemo što više utakmica. Svi su zadovoljni, svi su srećni kako ovo izgleda. Svi su pozitivni, nadamo se dobrim rezultatima. Protiv Kine smo igrali pre sedam dana. Nadamo se sličnom ishodu, da ćemo da slavimo", rekao je Jović.

Posle duela protiv Kine, Srbiju očekuju još dve utakmice u Grupi B. Prvo protiv Portorika, 28. avgusta od 14 časova, a potom protiv Južnog Sudana, 30. avgusta od 10 časova.