ABA liga

Dožir potvrdio dolazak: Bivši saigrač Jokića iz Denvera stiže u Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 20:46
Dožir potvrdio dolazak: Bivši saigrač Jokića iz Denvera stiže u Partizan Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Američki košarkaš Pi Džej Dožir novi je član Partizana. Nekadašnji saigrač Nikole Jokića iz Denvera, oglasio se putem društvenih mreža i potvrdio pisanja srpskih medija.

Iako se još uvek ne zna koliko će provesti u Humskoj, spekuliše se da će sa crno-belima potpisati ugovor na jednu sezonu.  U pitanju je 198 centimetara visoki bek, koji po potrebi, može da preuzme ulogu organizatora igre, a takođe se dobro snalazi i u defanzivnim zadacima, nešto na čemu Željko Obradović, posebno insistira.

Prethodne sezone igrao je u Razvojnoj ligi za Ajova Vulvse, kao i za Sakramento Kingse, gde se nije naročito proslavio. Srpskoj javnosti poznatiji je kao bivši saigrač Nikole Jokića iz Denvera, gde je proveo tri sezone u periodu od 2019. do 2022. godine. 

Tokom svoje NBA karijere, odigrao je 121 utakmicu, gde je u proseku za 16 minuta na parketu, beležio šest poena, dve asistencije, uz 40 odsto šuta za dva i 30 odsto za tri poena. 

On je treće pojačanje Partizana u ovom prelaznom roku. Prethodno su stigli Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka, dok su Humsku napustili Jam Madar, Janis Papapetru, Matijas Lesor i Dante Egzum.

Ugovore su produžili Kevin Panter, Zek Ledej i Aleksa Avramović.