ABA liga

"Povratak Džedaja", Budućnost predstavila novo pojačanje: Bivši rekorder ABA lige stigao u Podgoricu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 20:29
"Povratak Džedaja", Budućnost predstavila novo pojačanje: Bivši rekorder ABA lige stigao u Podgoricu MN Press

Crnogorski košarkaš Vladimir Mihailović novo je pojačanje Budućnosti. Iskusni plejmejker već je nosio dres podgoričkog kluba u periodu od 2010. do 2014. godine.

Prethodne dve sezone proveo je u Mornaru iz Bara, da bi se u Moraču vratio nakon devet godina, koje je proveo mahom po inostranstvu, braneći boje Ostendea, Tibingena, Minska, Vlaclaveka i drugih.

Radi se o velikom pojačanju i nekadašnjem četvorostrukom šampionu Crne Gore. Igra na poziciji beka, visok je 194 centimetara, a javnosti je poznat kao bivši rekorder AdmiralBet ABA lige po broju postignutih poena na jednoj utakmici.

Podsetimo, prošle sezone, na utakmici protiv Mege, postigao je 46 poena, oborivši rekord regionalnog takmičenja i bivšeg člana Crvene zvezde, Milana Gurovića (45), čije je uspehe nedavno nadmašio Dieron Rasel (47).

 

 

Mihailović je prethodne dve godine sa velikim uspehom igrao za Mornar, da bi veći deo prošle sezone propustio zbog učestalih povreda. Nedavno se u potpunosti vratio treninzima, a da se nalazi u dobroj formi, svedoči i njegov poslednji učinak protiv Slovenije, kada je u dresu Crne Gore postigao 26 poena, uz odlične procente za tri poena (6/8).

Pre njega, Budućnost je dovela plejmejkere Mekinlja Rajta i Kolbija Rosa, bekove Alerika Frimena i Flečera Megija. Krilo Andriju Slavkovića, krilnog centra Andriju Grbovića i centre Džakora Vilijamsa i Marvina Džonsa, da bi danas predstavila novo pojačanje uz poruku "Povratak Džedaja".