ABA liga

Bešiktaš odustao od Zdovca, zove Alimpijevića! Bivši trener Zvezde pred selidbom u Istanbul

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 18:56
Bešiktaš odustao od Zdovca, zove Alimpijevića! Bivši trener Zvezde pred selidbom u Istanbul MN Press

Srpski trener Dušan Alimpijević, koji trenutno obavlja ulogu šefa stručnog štaba turskog Buraspora, mogao bi da postane novi trener Bešiktaša, saopštio je "Eurohoops".

Kako se navodi, nakon što su propali pregovori sa Jurom Zdovcem, Bešiktaš se okrenuo drugim rešenjima, a kao jedan od glavnih kandidata za klupu turskog tima pominje se šef struke Buraspora, koji je 2022. godine izabran za najboljeg trenera Evrokupa.

Specijalizovani košarkaški portal takođe navodi da je sportski direktor Bešiktaša Nedim Jucel, nedavno boravio u Beogradu, gde je imao prilike da razgovara sa srpskim trenerom i utanači poslednje tačke ugovora. Dogovor je navodno postignut, ponuda važi na godinu dana uz mogućnost produženja ugovora na još jednu sezonu, ukoliko naravno, obe strane budu zadovoljne.

 

 

Dušan Alimpijević više puta je isticao da je srećan u Burasporu, sa kojim je ostvario najveće uspehe u karijeri, ali je zbog gubitka jednog od ključnih sponzora kluba, odlučio da preispita svoju budućnost i eventualno promeni sredinu, a prema svemu sudeći to će biti Istanbul. 

Trener Buraspora, počeo je karijeru Vojvodini 2015. godine, da bi potom vodio Spartak, FMP i Crvenu zvezdu dok 2020. nije stigao u Tursku. Sa Burasporom je osvojio Evrokup u svojoj drugoj sezoni na klupi, a zbog istorijskog rezultata sa mladim klubom, našao se na meti nekoliko timova, ali je na kraju ipak odlučio da ostane u Turskoj.