ABA liga

Aleksandar Petrović o finalu ABA lige: Dobra košarka, korektno suđenje, pune dvorane… Raspad nisam video

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 15:40
Aleksandar Petrović o finalu ABA lige: Dobra košarka, korektno suđenje, pune dvorane… Raspad nisam video MN Press

Slavni hrvatski trener i nekadašnji as Cibone i reprezentacije Jugoslavije Aleksandar Petrović, imao je zanimljivo opažanje posle završetka sezone u ABA ligi. 

Pojedini hrvatski novinari su uoči početka finalne serije između Partizana i Crvene zvezde, predviđali epski raspad regionalnog takmičenja, ali je umesto toga viđena kvalitetna košarka dva evroligaša i sve to uz pune dvorane.

Daleko od toga da nije bilo problema sa navijačima, ubacivanja predmeta na teren, vređanja, ali su sve te nemile scene, kojima se jednom zaista mora stati na put, ipak ostale u senci neverovatnog izdanja "večitih rivala" u svih pet utakmica finala.

"Po preporuci jednog hrvatskog novinara, uzeo sam kokice kako bih video raspad ABA lige. To nisam dočekao, ali sam video dobru košarku, korektno suđenje, pune dvorane. Tu ligu treba kvalitetno doraditi i napraviti dogovor sa svim košarkaškim savezima čiji klubovi u njoj igraju!", napisao je legendarni "Aca trica" na svom Twitter nalogu.

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u petom meču 96:85 i po sedmi put postali prvaci regionalnog takmičenja. Poslednju utakmicu u seriji pratilo je više od 20.000 navijača u Štark Areni.