ABA liga

Ljubljančani spremni za Partizan: Nemamo šta da izgubimo u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 18:49
Ljubljančani spremni za Partizan: Nemamo šta da izgubimo u Beogradu ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Treća utakmica polufinalne serije AdmiralBet ABA lige između Partizana i Cedevita Olimpije na programu je sutra od 19 časova u Beogradu uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Rezultat u seriji je 1:1, a izabranici Željka Obradovića će pred svojim navijačima imati priliku da ostvare trijumf u majstorici i potencijalno obezbede plasman u finale, gde ih čeka Crvena zveda, koja je prethodno bila bolja od Budućnosti

Međutim, na tom putu im neće biti lako, pitaju se nešto i Ljubljančani, koji ovaj susret dočekuju u dobrom raspoloženju posle pobede u prethodnom duelu.

"I pre početka polufinalne serije imali smo želju da dođemo do treće utakmice i taj cilj smo ispunili. Svesni smo da će test ovog utorka u Beogradu biti izuzetno težak. Kada igrate protiv boljeg i talentovanijeg tima, morate da igrate timski u odbrani, da kontrolišete igru u skoku, a istovremeno da pokušate da povežete utakmicu tako da igramo timski u odbrani i napadu“, rekao je trener slovenačke ekipe Miro Alilović.
 

Utiske je sabrao i glavni adut Ljubljančana na bekovskim pozicijama, Jogi Fere.

"Znamo da će naši rivali dati sve od sebe da nas pobede u utorak. U Štark areni je uvek teško igrati, jer se uvek okupi veliki broj navijača da podrži svoj tim. Moramo da igramo opušteno, jer nemamo šta da izgubimo. Izuzetno smo motivisani, jer nam se nudi prilika da izborimo plasman u finale takmičenja. Za ovo trenirate cele sezone, a naš posao je da stanemo na parket i damo sve od sebe“, rekao je Ferel.