ABA liga

AdmiralBet ABA lliga: Zvezda dočekuje Igokeu, Partizan gostuje Megi

komentari (0)

Izvor: Arena sport

05.02.2023 12:17
AdmiralBet ABA lliga: Zvezda dočekuje Igokeu, Partizan gostuje Megi MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet istrčaće pred publiku u dvorani "Aleksandar Nikolić" u nameri da posle dva poraza u Evroligi nadigraju Igokeu. Meč je na programu od 16.30 na TV Arena 1 Premium.

Pred ovaj duel, Duško Ivanović je istakao:

"Ekipa Igokee je dobar tim sa brojnim vrlo iskusnim i kvalitetnim igračima i njihova mesto na tabeli nije u skladu sa onim šta taj tim može. U međuvremenu su promenili trenera i tim će sigurno pozitivno reagovati. Igraće sigurno sa mnogo energije, htenja i želje. Na tu energiju moramo da odgovoramo na pravi način, da uhvatimo ritam i da dođemo do pobede u periodu u kome nismo imali vremena mnogo da treniramo i da radimo", izjavio je trener "crveno-belih".

Bek Crvene zvezde Stefan Lazarević dodaje da utakmica protiv Igokee neće biti laka.

"Iza nas je period u kome smo u samo šest dana odigrali četiri utakmice a sledeća je protiv tima koji je sigurno kvalitetniji od svoje pozicije na tabeli. Promenili su i trenera i to će doneti neke promene uz iskusne igrače koje Igokeea imamo. Zbog svega toga moramo da odigramo pametnu, čvrstu utakmicu i dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila pred put u Tel Aviv i gostovanje u Zadru", zaključio je Lazarević.

Odmah po završetku, na istom kanalu, u hali "Ranko Žeravica", košarkaši Mege ugostiće ekipu Partizan Mozzart Beta.

Trener crno-belihŽeljko Obradović smatra da njegovu ekipu očekuje težak zadatak.

"Očekuje nas veoma teška i važna utakmica. Imamo iskustvo od prošle godine sa Megom koje nas opominje i sigurno da moramo ući u taj meč maksimalno pripremljeni. Mlada su i ambiciozna ekipa koja će sigurno dati sve od sebe protiv nas. ABA liga je za nas važna i ova utakmica je čak i važnija nego ona koju smo dobili u Kaunasu protiv Žalgirisa".

Centar Partizana Alen Smailagić dodao je da fokus ekipe mora biti samo na ovoj utakmici.

"Sledi nam Mega za koju imamo jedan dan da se pripremimo. Nije vreme da razmišljamo o onome što je bilo niti da uživamo u nekim pobedama, već samo da mislimo o onome što sledi. Ima nas dosta u timu koji smo se prošle godine opekli protiv Mege nakon evropske utakmice i sigurno je da moramo pokazati da smo tu lekciju naučili".

Admiralbet ABA liga, 18. kolo

Petak

Split - Zadar 89:85

Subota

MZT - Cedevita 79:74
Budućnost - FMP 84:58

Nedelja

Crvena zvezda - Igokea 16.30 (TV Arena 1 Premium)
Mega - Partizan 18.30 (TV Arena 1 Premium)
SC Derbi - Mornar 20.30 (TV Arena sport 2)

Ponedeljak

Borac Mozzart – Cibona 18.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore