ABA liga

Duško Ivanović posle pobede: Pauza je pozitivna jer će se odmoriti igrači, negativna jer ćemo izgubiti ritam

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

23.05.2023 22:45
Duško Ivanović posle pobede: Pauza je pozitivna jer će se odmoriti igrači, negativna jer ćemo izgubiti ritam MN Press

Trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, govorio je na konferenciji za medije nakon ubedljive pobede njegovih pulena nad sastavom Budućnosti.

Crveno-beli slavili su sa čak 97:56 i tako obezbedili učešće u finalu ABA lige, a Ivanović je pre svega konstantovao dobru igru svog tima.

"Igrali smo dobro, kad smo igrali brže, kad smo imali pritisak na loptu napravili smo razliku, i mislim da se i Budućnost u jednom momentu predala".

Istakao je da je njegov tim igrao maksimalno angažovano bez obzira na rezultat.

"Sad ću vam reći jednu stvar. Sa tačke gledišta moje ekipe, ne Budućnosti, to trener Budućnosti mora da kaže. Mi smo bez obzira na razliku igrali sve vreme maksimalno koncentrisano i mislim da smo time pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću vam zašto. Ja sam kao igrač igrao najnižu ligu pa sam došao do Evrolige. Imao sam prilike, kad sam igrao te male lige, da igram protiv velikih igrača i onda ti veliki igrači dođu i igraju 30-50 posto. I dobiju nas 40 razlike. Ali ja posle svake takve utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. A onda sam igrao protiv pravih igrača, protiv velikih timova, dođe, dobije te 40 razlike - ja zadovoljan. Vidim, poštuje me, bori se, svaka čast. To je naš pristup bio večeras, da pokažemo respekt prema Budućnosti i zato su moji momci igrali sto posto".

Sledi pauza za Zvezdu, naredni meč igraće tek nakon što svoje polufinale završe Partizan i Cedevita Olimpija.

"Čudno i nejasno, stvarno. Jer liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone da se tačno zna kad se, šta igra. Ovde se sve pomera, stvar dogovora očito, valjda tako funkcioniše. Meni je to malo čudo al ajde".

Pauza za crveno-bele dolazi u lošem trenutku jer je ekipa u velikom naletu.

"Pa ja sam rekao kada imate jednu pauzu, kad nema utakmica kao što smo imali kad smo igrali Evroligu, onda to može da bude pozitivno i negativno. Da se oporave igrači - to je pozitivno, a negativno to je da se izgubi ritam. Mislim da je sad više negativno nego pozitivno. Pokušaćemo ipak da gledamo sa pozitivne strane", završio je trener Zvezde.