ABA liga

Kori Vebster stigao u Bar: Mornar našao zamenu za Derona Rasela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 16:58
Kori Vebster stigao u Bar: Mornar našao zamenu za Derona Rasela MN Press

Košarkaški klub Mornar doveo je novo pojačanje za odlučujuće bitke u borbi za opstanak u Admiralbet ABA ligi. U pitanju je iskusni bek Kori Vebster (34), koji je donedavno igrao za Pert Vajldkets u Australiji.

U tamošnjoj NBL ligi prošle sezone beležio je 14 poena, uz tri skoka i dve asistencije po utakmici, dok će u ovom delu Evrope igrati prvi put nakon osam godina i kratkog mandata u Megi.

Kako navodi crnogorski klub, Vebster je 188cm visoki bek šuter, koji je svojevremeno tri puta osvajao prvenstvo Australije sa Velington Sejintsima. Tokom bogate karijere nosio je dresove grčkih i izraelskih klubova. Neko vreme igrao je i u Kini i Egiptu, kao i za Virtus iz Rima, a bio je i član reprezentacije Novog Zelenda na Mundobasketu 2014. i 2019. godine.

 


 

 

Barani smatraju da će njegovo iskustvo doneti prevagu u finišu regularnog dela sezone, a naročito posle odlaska Derona Rasela, koji je dugo bio ključni igrač u timu Mihaila Pavićevića. Mornar je trenutno 11. u regionalnom takmičenju sa učinkom 6-12 i sa tri pobede više od poslednjeplasiranog MZT-a iz Skoplja.

 

Standings provided by Sofascore