ABA liga

AdmiralBet ABA liga na TV Arena sport: FMP juri izjednačenje u seriji sa Cedevita Olimpijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 15:28
AdmiralBet ABA liga na TV Arena sport: FMP juri izjednačenje u seriji sa Cedevita Olimpijom MN Press

Rukovodstvo FMP-a probalo je da za 48 sati odloži beogradski duel sa Cedevita Olimpijom, ali je saopštilo javnosti da nije naišlo na razumevanje rivala iz Slovenije i čelnika AdmiralBet ABA lige, pa će večeras ugostiti Ljubljančane u drugom meču četvrtfinalne serije ovog košarkaškog takmičenja (20.00, Arena sport 1). 

Sa ciljem da se izdigne iznad turobne atmosfere u Srbiji i drugog Dana žalosti, zbog masovnog ubistva dece i odraslih ljudi u dve odvojene tragedije u Beogradu i Mladenovcu, odnosno pokuša da se vrati u igru za sledeću rundu. Obzirom da je FMP pretrpeo poraz 29. aprila u slovenačkoj prestonici (87:77). 

"U situaciji kakva je u zemlji, sigurno da nije lako razmišljati samo o košarci, ali potrudićemo se da budemo maksimalno fokusirani na samu utakmicu. Cedevita je svoj kvalitet pokazala u prvom meču sa nama. Verujem da su moji momci sposobni da odigraju bolju utakmicu nego u Ljubljani, da ispravimo greške koje smo tamo pravili i da vidimo za šta će nam to biti dovoljno u subotu", rekao je trener Nenad Stefanović.

 

 

Čarls Dženkins veruje da je moguće da borba bude produžena, a ukupni pobednik bude odlučen u majstorici na parketu Cedevita Olimpije. 

"Veoma važna utakmica za nas protiv zaista sjajne ekipe. Stručni štab je uradio sjajan posao i ukazao nam na greške koje smo pravili. Napravili smo plan igre i ostaje nam da ga primenimo primenimo na terenu", rekao je iskusni bek FMP-a uoči biti ili ne biti meča svog tima.