ABA liga

Ivanović pred Zadar: Početak je plej-ofa, a mi smo u idealnoj formi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 16:27
Ivanović pred Zadar: Početak je plej-ofa, a mi smo u idealnoj formi MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 20 časova započinju plej-of seriju protiv Zadra i odbranu titule u ABA ligi. Crveno-beli su favoriti u duelu hrvatskim predstavnikom, ali trener Duško Ivanović poziva na oprez.

Četvrtfinalna serija se igra na dve pobede. 

"Plej-of je interesantno takmičenje i daje šansu svima. Bez obzira što imamo prednost domaćeg terena, plej-of je specifičan, jer svi mogu da pobede. Izuzetno poštujemo ekipu Zadra, koja je u regularnom delu sezone pobedila Zvezdu u Beogradu", rekao je iskusni stručnjak. 

Zadar u svojim redovima ima sjajnog Luku Božića, koji je u idealnoj petorci sezone našao svoje mesto pored vedeta Zvezde i Partizana.

"Igraju izuzetno i specifično u odbrani i u napadu i mogu da stvore probleme mnogim ekipama. Nadam se da ćemo biti fokusirani, imati energije i odigrati u prvoj utakmici kako je potrebno", rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Beogradu. 

Trener Crvene zvezde je istakao da se njegov tim nalazi u idealnoj formi. 

"Zadovoljan sam, da nisam ne bi bilo dobro. Ekipa je u optimalnoj situaciji da počne plej-of. Veliki broj utakmica do kraja doneo je košarkašima, koji nisu puno igrali priliku da se dokažu pred plej-of. Nikola Ivanović je odigrao odlično u Ljubljani. Džon Holand je igrao dobro već nekoliko utakmica. Mogu da prijavim samo 12 igrača, videćemo ko će igrati", naveo je Ivanović. 

On rekao da je Ben Bentil počeo da trenira sa ekipom, ali je dodao da ne zna li će biti u timu na sutrašnjoj utakmici. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je istakao da je već 20 dana u trenažnom procesu. 

"Bilo je teško nakon pauze od 6-7 nedelja krenuti sa pripremama, ali s obzirom na pauzu zadovoljan sam. Kako vreme bude odmicalo to će samo da se podiže na viši nivo", naveo je Lazić. 

Zadar je u šestom kolu ABA lige u novembru prošle godine pobedio Crvenu zvezdu u Beogradu rezultatom 98:96. Crvena zvezda se u februaru revanširala Zadranima trijumfom 95:76. 

"Desilo se dosta promena od tada, i u igračkom i trenerskom kadru. Ekipa je od tog momenta dosta napredovala u svakom pogledu, bez obzira što smo imali poraz od Cibone i ispuštene neke utakmice u Evroligi. Pokazali smo na kom smo nivou i sa kakvim ambicijama ulazimo u plej-of", dodao je Lazić. 

Kapiten Crvene zvezde nije želeo da komentariše rezultate Partizana u Evroligi. 

"Mi gledamo pre svega nas i naše rezultate. To šta rade i beleže je stvar za njih. Bez obzira na to naša motivacija i želja nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama. Želimo da nastavimo niz trofeja u ABA ligi i fokusirani smo samo na nas", zaključio je Lazić. 

Drugi meč je na programu osmog maja u Zadru. Termin eventualne majstorice biće naknadno objavljen.