ABA liga

Admiralbet ABA liga na Arena sport: Partizan nakon 12 godina overava prvo mesto regionalnog takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 09:33
Admiralbet ABA liga na Arena sport: Partizan nakon 12 godina overava prvo mesto regionalnog takmičenja MN Press

Košarkaši Partizana gostuju u Podgorici gde ih od 19 časova (Arena 1 Premium) očekuje duel sa ekipom Budućnosti u zaostalom meču 22. kola Admiralbet ABA lige.

Uoči utakmice u dvorani Morača, Partizan zauzima prvo mesto tabele sa učinkom 23-2 i pobeda bi mu garantovala prednost domaćeg terena u plej-ofu. Crno-beli nisu završili ligaški deo sezone regionalnog takmičenja na liderskoj poziciji još od davne 2011. godine. Prvu mesto obezbedio je u sezoni 2019/90, ali je kolo pre kraja, takmičenje prekinuto zbog pandemije korona virusa, u trenutku kada je Partizan imao 17 pobeda i četiri poraza.

Valja napomenuti da bi eventualnim porazom u Podgorici, izabranici Željka Obradovića strepeli od rezultata u Ljubljani, gde bi u slučaju pobede Crvene zvezde nad Cedevita Olimpijom, prepustili najvećem rivalu pol-poziciju u doigravanju.

"Poslednja utakmica, svesni smo njenog značaja. Ono što je bitno pred tu utakmicu je to da smo mi napravili skauting, ali je činjenica da je Budućnost promenila trenera i da će sigurno biti nekih novih stvari u njihovoj igri. Na nama je da probamo na samoj utakmici da reagujemo i da vidimo da li ima nekih noviteta, što se taktike igre tiče. Zdravi smo, spremni i svesni toga šta nas očekuje protiv ekipe koja ima kvalitet i koja naravno da domaćem terenu igra sasvim drugačije", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Nakon poraza od čačanskog Borca u prošlom kolu, Podgoričani su se rastali sa Vladimirom Jovanovićem, a kao njegovog naslednika imenovali su Petra Mijovića. Budućnost je treća na tabeli sa 18 pobeda i sedam poraza, a poslednju pobedu nad Partizanom, ostvarila je sredinom maja prošle godine, kada je slavila 72:71.

AdmiralBet ABA liga, zaostali mečevi

Četvrtak

Mornar - Crvena zvezda Meridianbet 65:87

Petak

Budućnost Voli - Partizan Mozzart 19.00 (TV Arena Premium 1)

Nedelja

Mornar - Igokea 18.00 (TV Arena sport 7)

Ponedeljak

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda Meridianbet (TV Arena Premium 1)