ABA liga

Jagodić-Kuridža oprezan pred Partizan: U Podgoricu stiže jedna od najboljih ekipa Evrope

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.04.2023 17:15
Jagodić-Kuridža oprezan pred Partizan: U Podgoricu stiže jedna od najboljih ekipa Evrope MN Press

Košarkaš Budućnosti i srpski reprezentativac Marko Jagodić Kuridža izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Partizana u zaostalom meču 22. kola Admiralbet ABA lige.

Utakmica između Budućnosti i Partizana biće odigrana sutra od 19 sati u Podgorici, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

"Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u ligi, čak i u Evropi. Imaju igru jednu od boljih na Starom kontinentu i sigurno da je to izazov za sve nas. Nakon nekoliko loših utakmica i rezultata moramo da pokažemo karakter i damo sve od sebe da izgledamo što bolje na ovoj utakmici i što bolje pripremimo za predstojeći plej-of", izjavio je Jagodić Kuridža na konferenciji za medije u Podgorici, prenose Vijesti.

Novi trener Budućnosti Petar Mijović izjavio je da njegovom timu dolazi najteži mogući rival.

"Sigurno da u datim okolnostima i situaciji u kojoj se nalazimo dolazi nam najteži mogući rival. Radi se o ekipi koja je završila na šestom mestu u Evroligi, ekipi sa izuzetnim kvalitetom i talentom, sa Željkom Obradovićem - najboljim trenerom u Evropi... Sigurno da dolazi maksimalno motivisana da potvrdi prvu poziciju pred plej-of", istakao je Mijović.

Uoči ovog duela Partizan zauzima vodeće mesto tabele sa učinkom 23-2 i pobeda u Podgorici bi garantovala ekipi Željka Obradovića prednost domaćeg terena u plej-ofu. Budućnost je treća iza Crvene zvezde (21-3), sa 18 pobeda i sedam poraza.