ABA liga

Ne znamo kakvu Budućnost možemo da očekujemo: Željko Obradović poziva na oprez pred derbi meč AdmiralBet Aba lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 14:15
Ne znamo kakvu Budućnost možemo da očekujemo: Željko Obradović poziva na oprez pred derbi meč AdmiralBet Aba lige MN Press

Da bi ligaški deo Admiralbet Aba lige završili na prvom mestu i tako obezbedili prednost domaćeg terena u doigravanju, košarkašima Partizana je potreban trijumf u poslednjem meču regionalnog takmičenja koji je na programu u petak od 19.00 časova u Podgorici (TV Arena 1 Premium) protiv Budućnosti.

Trener crno-belih Željko Obradović kaže da utakmica ima ogroman značaj i zatražio do svojih igrača maksimalnu koncentraciju protiv tima koji je uoči ovog susreta smenio trenera Vladu Jovanovića i na njegovo mesto postavio Petzra Mijovića.

"Poslednja utakmica, svesni smo njenog značaja. Ono što je bitno pred tu utakmicu je to da smo mi napravili skauting, ali je činjenica da je Budućnost promenila trenera i da će sigurno biti nekih novih stvari u njihovoj igri. Na nama je da probamo na samoj utakmici da reagujemo i da vidimo da li ima nekih noviteta, što se taktike igre tiče. Zdravi smo, spremni i svesni toga šta nas očekuje protiv ekipe koja ima kvalitet i koja naravno da domaćem terenu igra sasvim drugačije", poručio je Obradović.

Uroš Trifunović pred sutrašnji duel kaže da je svestan šta njegovu ekipu očekuje u Morači.

"Ovo je najbitnija utakmica u dosadašnjem delu sezone. Želimo da obezbedimo prvo mesto koje nam je jako važno pred početak plej-ofa. Svi znamo koliko dugo Partizan nije bio prvi na kraju ABA lige. Dugo sam ovde, znam kako izgleda gostovanje u punoj Morači i koliko je teško. Dobra su ekipa, koja će sigurno pokazati reakciju na promenu trenera. Mi moramo da budemo fokusirani, da igramo našu igru i ako tako bude, sigurno ćemo odraditi dobar posao", istakao je Trifunović.