ABA liga

Ivanović ljut uprkos pobedi Zvezde: Ne razumem opuštanje nekih igrača i neodgovornu igru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2023 23:06
Ivanović ljut uprkos pobedi Zvezde: Ne razumem opuštanje nekih igrača i neodgovornu igru MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Split 83:74 u 26. kolu AdmiralBet ABA lige, ali su se mučili 33 minuta i slomili su otpor rivala tek na kraju. Trener Duško Ivanović s pravom je bio nezadovoljan mnogim aspktima, a to nije krio ni na konferenciji za štampu.

"Utakmica je trebalo da bude drugačijeg toka, ali ponovilo se kao i mnogo puta ove godine, opuštanje nekih igrača i neodgovorna igra. Morali smo da čekamo poslednju četvrtinu da bi pobedili. Nedostajala je agresivnost i u odbrani, a naročito u napadu", rekao je Ivanović.

Osim Filipa Petruševa, ostali igrači su energetski bili na neočekivanom nivou, kao da nisu imali motiva.

"Ne mogu da prihvatim da neko može da ima veći motiv od mojih igrača. To ne mogu da razumem. Kako moji igrači mogu da nemaju motiv da igraju za Zvezdu. Bilo koju utakmicu, Ne mogu da razumem igrača da izađe na zvaničnu utakmicu, pa i da je prijateljska, da može da igra bez motivacije. Trebalo je da igraju neki igrači koji nisu igrali da igraju više i uhvate ritam za plej-of koji dolazi, ali nije ispalo kako smo planirali".

Crvena zvezda gostuje u Baru 20. aprila, četiri dana kasnije Cedeviti Olimpiji, a potom od 28. aprila na nedelju dana igra plej-of utakmice (protiv Zadra ili Studentskog centra). Prvo mesto čuva Partizan i sam se pita jer bi pobedom u Podgorici protiv Budućnosti overio prvo mesto.

"Mi ne možemo sami. Moraju da izgube jednu utakmicu da bi ih ugrozili, ali mi ćemo da pokušamo da dobijemo obe utakmice, ali ne zavisi od nas. Dosad nam niko ništa nije pomogao, ne nadamo se ničijoj pomoći. Moramo da se uzdamo u sami sebe", istakao je Ivanović.