ABA liga

Emotivna poruka trenera Borca: Ovo su najteži trenuci u našim karijerama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2023 14:39
Emotivna poruka trenera Borca: Ovo su najteži trenuci u našim karijerama Admiralbet ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Borca zadržali su elitni status za sada, pošto su u poslednjem kolu Admiralbet ABA lige pobedili Budućnost u Podgorici 87:85 i osvojili potrebne bodove za opstanak. Na taj način izbegli su poslednju poziciju, uprkos trijumfu MZT-a nad Cibonom, pa će se kroz baraž Čačani boriti za mesto u prvu rangu naredne sezone.

Uzbudljivu utakmicu gledali smo u Podgorici. Nakon ravnopravne igre pobednik je odlučen u samom finišu, gde je Bel Hejns uz zvuk sirene imao šut za pobedu, ali lopta plejmejkera Budućnosti izašla iz koša. Usledilo je veliko slavlje gostiju, koji su izbegli direktnu eliminaciju, a nakon utakmice trener Borca Dejan Mijatović istakao je koliko ova pobeda znači njegovoj ekipi, kao i gradu Čačku.

"Biću iskren, ovo su najteži trenuci u mom životu i karijeri. Sve zajedno poživljavam sa ekipom. To je, pre svega, jer sam Čačanin, a igrao sam u Borcu i bio trener i ranije. Svi znaju da je Čačak grad košarke, a baviti se ovim sportom velika je odgovornost i obaveza“, rekao je Mijatović posle meča i dodao:

"Došli smo u Podgoricu da ostavimo srce na parketu. Imali smo veliku obavezu i odgovornost, zbog čega posebno čestitam momcima. Već sam rekao, poslednjih 40 minuta je naše i niko ne može da nam ih oduzme. Ponosno i dostojanstveno smo igrali svih 40 minuta, jer to zaslužuje klub koji postoji 78 godina."

Uputio je reči hvale o protivniku, a osvrnuo se i na rivale u baražu. Borac će za opstanak u eliti igrati protiv pobednika duela Krke i Heliosa, finalista Druge Admiralbet ABA lige.

"Ovo je najvažnija pobeda za nas, naročito ako se ima u vidu da smo dovedeni pred jednog od najtežih protivnika. Budućnost je fenomenalna ekipa, koja će imati veliku ulogu u plej-ofu ABA lige. Što se nas tiče, nemamo razloga za euforiju, čeka nas baraž za opstanak u ABA ligi. Ali smo napravili prvi korak ka glavnom cilju. Znam koliko to znači mojim sugrađanima, ali i nama koji se bavimo košarkom “, zaključio je Dejan Mijatović.

Utakmica Krke i Heliosa na programu je večeras u 20:30, uz direktan prenos na Arena sport 2.