ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Čačane samo pobeda u "Morači" ostavlja u ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2023 11:45
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Čačane samo pobeda u "Morači" ostavlja u ligi MN Press

Preokret košarkaša MZT-a u susretu protiv Cibone doneo je mnogo problema košarkašima ekipe Borac Mozzart koji u poslednjem kolu AdmiralBet Aba lige jednostavno moraju da pobede Budućnost u Podgorici 19, TV Arena sport 1).

Tim iz glavnog grada Crne Gore jeste favorit, pokazuje to i činjenica da je drugu na tabeli regionalnog takmičenja, ali Čačačni naglašavaju da se neće predati.

Njihov cilj je da sačuvaju status u Admiralbet Aba ligi, a ukoliko budu igrali kao prošlom kolu protiv Crvene zvezde možda bi imali čemu da se nadaju.

"Čim smo završili utakmicu protiv Crvene zvezde okrenuli smo se utakmici protiv Budućnosti i pripremi iste. Ostalo nam je još 40 minuta košarke. Svima je jasno ko u narednom duelu važi za favorita. Budućnost ima igrače sa izuzetnim individualnim kvalitetom, a predvodi ih Vladimir Jovanović, odličan trener. Reč je o ekipi koja igra veoma brzo, napadački je vrlo potentna. Ako mislimo da pariramo takvom timu, moramo da smanjimo prazan hod na najmanji mogući nivo. Čeka nas žestok rad u odbrani", kaže uoči ovog susreta trener Čačana Dejan Mijatović i dodaje:

"Nemamo više priliku za popravni. Imamo odgovornost prema navijačima, ali i sebi, da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni. Igrači Budućnosti imaju izuzetan pristup igri, posebno u odbrani. Vrlo su energični, uvek izlaze na prvi pas. Moramo se adaptirati, posebno u organizaciji napada. Takođe, moramo izdržati i kontakt, jer su igrači Budućnosti fizički snažni. Sve u svemu, očekujem da odigramo najbolji meč u sezoni, jer samo tako možemo nečemu da se nadamo".

AdmiralBet Aba liga, 26. kolo

Petak

MZT – Cibona 87:74

Subota

Cedevita Olimpija – Mega MIS 17.00 (TV Arena sport 1)
Budućnost – Borac Mozzart 19.00 (TV Arena sprt 1)
FMP Soccerbet – Mornar 21.00 (TV Arena sport 2)

Ponedeljak

Zadar – Partizan Mozzart Bet 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Crvena zvezda Meridianbet – Split 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Utorak

Igokea – SC Derby 18.00 (TV Arena sport 3)