ABA liga

SC Derbi pobedio FMP i prišao na korak od plej-ofa: Susret u Laktašima odlučuje novog učesnika Top 8 faze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 21:05
SC Derbi pobedio FMP i prišao na korak od plej-ofa: Susret u Laktašima odlučuje novog učesnika Top 8 faze AdmiralBet ABa liga/SC Derby/Filip Roganović

SC Derbi prišao je nadomak plej-ofa Admiralbet ABA lige, posle velike pobede nad FMP-om u Podgorici. Crnogorski tim slavio je rezultatom 84:74 (28:18, 12:15, 22:17, 22:23) i u narednom, poslednjem kolu regionalnog takmičenja imaće priliku da overi plasman u Top 8 fazu, ukoliko savlada Igokeu.

Dvocifrenu prednost, domaći tim stekao je već u uvodnoj četvrtini zahvaljujući odličnim procentima šuta sa distance, kao i dobroj roli Džeksona i Ivišića - 28:18. U nastavku meča FMP je koliko-toliko podigao stepen igre na obe strane terena. U par navrata prišao je i na dva poseda zaostatka preko centarskog tandema Izundu-Pavićević. Ali, gosti iz Železnika nisu mogli do preokreta.

SC Derbi odigrao je požrtvovano u oba pravca i na krilima velike podrške navijača, uspeo da sačuva pobedu, a ujedno i prekine negativnu seriju od tri uzastopna poraza. Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Džekson sa 19 poena, dok su listu strelaca FMP-a predvodili Izundu, Pavićević i Bič sa po 13 poena.
 

 

 

Posle utakmice utiske su sabrali ova trenera, a prvi je pred novinare izašao strateg FMP-a, Nenad Stefanović.

"Čestitke Derbiju na zasluženoj pobedi. Nismo ispoštovali neke stvari iz svlačionice. Dozvolili smo rivalu da se na startu "razmaše" i napravi prednost. Oni su se razigrali, mi smo kasnije podigli tempo, što se vidi i u statistici. Međutim, nismo pogodili neke šuteve i sada nam ostaje da se okrenemo utakmici sa Mornarom u narednom kolu, kao i da se pripremimo za srpsku ligu i plej-of", rekao je Nenad Stefanović.

Utiske je sabrao i trener SC Derbija, Andreja Žakelj.

"Čestitam momcima na bitnoj pobedi. Bila je nervozna utakmica, koja nam je puno značila za plej-of. Mislim da smo je odigrali sa dobrom energijom. U nekim elementima nam je falio fokus, ali dok smo kontrolisali napad i bili bez izgubljenih lopti, bilo je ok. Imali smo problema sa skokom, ali smo zasluženo povedili. Ništa još nije gotovo, čeka nas još jedna utakmica kao ova", podvukao je Žakelj.

FMP je izgubio osmu od poslednjih devet utakmica, ali je pre dva porazom Mege od Budućnosti, osigurao peto mesto na tabeli. SC Derbi je trenutno osmi sa učinkom 11-14, a glavni protivnik za mesto u plej-ofu, biće mu Split (10-15), koji u poslednjem kolu gostuje Crvenoj zvezdi.

AdmiralBet ABA Liga, 25. kolo

Petak

Split - MZT Skoplje 74:77
Cibona - Zadar 63:89

Subota

Mega Basket - Budućnost 76:85

Nedelja

Borac Mozzart - Crvena zvezda Meridinabet 82:87

Ponedeljak

SC Derbi - FMP 84:74

Partizan Mozzart bet- Igokea 20.00 (TV Arena Premium 1)

Utorak

Mornar - Cedevita Olimpija 19.00 (TV Arena sport 2)