ABA liga

Matej Rudan MVP AdmiralBet ABA lige u martu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2023 13:41
Matej Rudan MVP AdmiralBet ABA lige u martu MN Press

Košarkaš Mege, Matej Rudan, poneo je MVP priznanje za mesec mart u AdmiralBet ABA ligi, objavljeno je danas na sajtu regionalnog takmičenja.

Rudan je prosečno postizao 16,3 poena uz 6,3 skokova, prosečan indeks korisnosti iznosio mu je 20,3, te je nagrada za najkorisnijeg igrača kruna sjajne serije u kojoj se nalazi Mega.

Izabranici Marka Baraća slavili su u poslednjih devet od deset utakmica i tako obezbedili plasman u plej-of.

"Zasluge idu čitavom timu, trenerima i svim ljudima u klubu koji se staraju o igračima iz dana u dan, ali i mojoj pporodici, devojci koji su mi pomogli da dođem do ovog nivoa. Nagrada nije samo moja, dugujem je i saigračima. Ovog meseca sam ja ostavio trag, ali mogao to da bude bilo ko od nas, jer igramo na sjajnom nivou", rekao je Rudan.

On je potom dodao da iza serije dobrih rezultata stoji timska igra.

"Važno je igrati kao tim. Kada čitav tim dobro igra, pobeđujemo. Kada usporimo ili se udaljimo od takvog razmišljanja, onda stvari ne idu onako kamo želimo".

Obezbedila je Mega učešće u plej-ofu, a Rudan ističe da ekipa ne razmišlja previše unapred.

"Ne razmišljamo previše unapred. U dobroj smo formi i zahvaljujući sjajnoj atmisferi u timu, puni smo samopouzdanja i energije. Razmišljamo samo o narednom protivniku, a to je u ovom slučaju Crvena zvezda. Ako budem igrali kao što smo pokazali da možemo, verujem da možemo daleko da doguramo", zaključio je MVP marta u ABA ligi, Matej Rudan.