ABA liga

Čelnici Dubaija po prvi put pred medijima: Ne dovodimo Tavaresa ili Džejmsa... Imamo svoj plan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 16:47
Dubai će od naredne sezone biti član ABA lige MN Press
Dubai će od naredne sezone biti član ABA lige

U beogradskom hotelu Kraun Plaza, AdmiralBet ABA liga i Dubai su zvanično potpisali ugovor po pitanju ulaska ovog kluba u regionalno takmičenje.

Medijima su se obratili generalni direktor kluba Dejan Kamenjašević i potpredsednik Đorđe Đoković.

"Hvala predsedniku i vlasniku Dubaija, kako Đole kaže, bio je ovo mukotrpan put. I drugima se zahvaljujem, koji su bili važan deo svega. Ovo nije jedna osoba, jeste bila luda ideja, svi su se smejali, a možda jesam lud, ali nisam glup. Ovo je prvi put da Dubai izlazi javno. Držali smo se po strani, hteli smo da se sve završi na najbolji način. Dubai će igrati u 'Koka Kola' areni u Dubaiju. To je vrlo važno, jer se svašta govorilo", rekao je Kamenjaševič.

Veliki znak pitanja bilo je putovanje klubova, a Kamenjašević je istako kako je Dubai tu u najvećem gubitku.

"Dubai je na pet sati leta, klubovi će imati dva leta iz Beograda, Sarajeva, Ljubljane, Podgorice… to je jedan put u sezoni, a niko se nije pitao kako će Dubai da leti? Mi smo tu sigurno u gubitku."

 

 

Većina košarkaške javnosti u Evropi je verovala kako će Dubai imati u planu da sklopi tim od najjačih igrača na Starom kontinentu, ipak to neće biti tako.

"Ne dovodimo Tavaresa, Džejmsa… naš koncept je biznis, bićemo takmičarska ekipa, za ABA ligu će biti skroman budžet. Želimo da upoznamo ABA ligu, takmičarski nam nije prioritet da osvojimo ABA ligu. Kroz ABA ligu ne ulazimo u Evroligu ili Evrokup", istakao je Kamnjašević.

Takođe se u prethodnom periodu spekulisalo o imenu trenera koji će preuzeti ovaj ambiciozan projekat. Direktor kluba je rekao kako imaju u planu jedno ime, ali ga ne može još uvek otkriti.

"Imamo ideju, mislim da imamo i osobu, ali pošto su svim pod ugovorom, ne mogu da kažem ko je osoba. Moramo da vidim naš status, gde ćemo da igramo, pored ABA lige, pa da vidimo na osnovu toga. Gledamo da bude to čovek sa ovih prostora", zakljućio je Kamenjašević.

Medijima se obratio i Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, koji ima ulogu potpredsednika Dubija.

"Velika nama je čast i zadovoljstvo što smo dug proces doveli do kraja. To nam je velika privilegija jer je ABA jedna od najboljih regionalnih liga. Dubai predstavlja ključni iskorak u domenu širenja košarke. Da nije lude vizije Dejana Kamenjaševića nikada se ovo nije desilo. Svi aspekti Dubaija su sportski i poslovni. Želimo da dokažemo da je naš projekat dobar za košarku, dobar za sport. Želimo da učinimo dobro za ABA ligu i evropsku košarku. Veliko hvala klubovima što su nas primili u ABA ligu. Sigurni smo da ćemo mi sa naše strane doprineti na sportskom i poslovnom nivou", podvukao je Đoković.

Uz standardnih 12 učesnika iz ove sezone, ABA ligi će se uz Dubai naredne godine pridružiti i Spartak iz Subotice kao pobednika ABA 2 lige.