ABA liga

Žakelj pobedio Obradovića u tri navrata za godinu dana i poručio - trebalo bi da sam u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 08:57
Trener Budućnosti Andrej Žakelj tokom meča sa Partizanom u ABA ligi MN Press
Trener Budućnosti Andrej Žakelj tokom meča sa Partizanom u ABA ligi

Trener Budućnosti Andrej Žakelj sumirao je minulu sezonu i dotakao se duela sa Partizanom i prvenstveno, okršaja sa Željkom Obradovićem, koga je pobedio u tri navrata za godinu dana. Što na klupi Budućnosti, što kao trener SC Derbija.

Slovenački stručnjak nadmudrio je Obradovića prošle sezone u četvrtfinalu ABA lige. Kao trener "studenata" savladao ga je i u finalu ABA Superkupa prošlog septembra, da bi ga na klupi Budućnosti pobedio nedavno u "Morači".

Sa ovim učinkom se može pohvaliti samo Janis Sferopulos, kao i pojedini treneri iz Evrolige.

"Onda bi trebalo da sam u Evroligi", rekao je Žakelj uz osmeh za podgoričke Vijesti i nastavio:

"Ne gledam puno statistiku. Drago mi je što mogu da se takmičim protiv takvog trenera i da ga na kraju pobedim. Želim svakog da pobedim, pa ni Obradović nije izuzetak. Takmičim se protiv tima, a ne trenera. Želim da pobedi tim, da mi pobedimo. Ali, da tri puta sam pobedio za godinu, što mene raduje, jer to znači da ja kao trener radim dobro, da napredujem i to je najbitnije. Uz takav rad i pristup će sve ostalo doći”, rekao je između ostalog perspektivni trener.

Andrej Žakelj vodio je SC Derbi od 2021. do 2023. godine, da bi u toku sezone preuzeo Budućnost. Sa podgoričkim klubom završio je regularni deo sezone ABA lige na trećem mestu tabele, gde je kasnije eliminisan od Partizana u polufinalu plej-ofa.