ABA liga

Janis Sferopulos: Moramo da pokažemo reakciju, bez Topića protiv SC Derbija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 13:59
Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde će u četvrtfinalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige igrati protiv SC Derbija. Klub sa Malog Kalemegdana je obezbedio prvu poziciju pred doigravanje i imaće prednost domaćeg terena u svim duelima u plej-ofu.

Trener crveno-belih, Janis Sferopulos je na konferenciji za mediji izjavio kako ekipa mora da pokaže reakciju nakon izuzetno teškog poraza u Istanbulu od Anadolu Efesa.

"Moramo da reagujemo psihološki. Poslednja utakmica je bila jedna od najgorih u istoriji za sve. Moramo da reagujemo. Ljuti smo i probaćemo da odigramo dobru utakmicu i startujemo plej-of sa fokusom, da odigramo najbolje što možemo", istakao je Sferopulos.

 

 

Grčki strateg je izjavio kako je duga sezona iza ekipe, ali bitke za trofeje tek slede.

"Počinje borba za drugi trofej u sezoni, daćemo sve od sebe da uđemo maksimalno u plej-of. Duga sezona je iza nas, ali sada slede stvari i utakmice koje donose trofeje. Prednost domaćeg terena je važna, ali ne znači ništa ako ga ne odbraniš. Plej-of utakmice su drugačije od onih u regularnom delu", izjavio je Grk.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde je govorio i o povređenim igračima u ekipi. Nikola Topić sigurno neće igrati protic SC Derbija u prvom meču.

"Lazarević nije trenirao danas. Videćemo sutra. Topić trenira individualno. Nije među kandidatima da zaigra", zaključio je Sferopulos.

Crveno-beli će dočekati SC Derbi u ponedeljak u "Beogradskoj areni" od 19 časova. Srpski klub je u oba ovosezonska duela upisao trijumf protiv crnogorske ekipe. U Beogradu je rezultat bio 94:76, dok su izabranici Janisa Sferopulosa u Podgorici slavili 91:77.

 

Cup tree provided by Sofascore