ABA liga

Ona je bolja od mene, šutira kao Stef Kari: Luka Dončić nahvalio Ketlin Klark

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 15:53
Ketlin Klark Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall, File
Ketlin Klark

Koašrkašica Ajove, Ketlin Klark može da igra i u NBA ligi, a njene veštine su nešto nalik Stefu Kariju, smatra zvezda Dalas Maveriksa, Luka Dončić.

Slovenački reprezentativac je ovo izrekao nakon što je dvadesetdvogodišnja igračica dala 41 poen u duelu protiv LSU Tajgersa, a njen tim trijumfovao 94:87.

Ketlin Klark je na tom susretu imala i 12 asistencija, dve ukradene lopte, sedam skokova i jednu uspešnu blokadu dokazavši da u ovom trenutku potuno dominira u NCAA ligi.

 

 

"Gleao sam kako igra i mogu da kažem da me podseća na žensku verziju Stefa Karija. Ketlin ima bolji šut nego ja", rekao je tom prilikom Luka Dončić.

Pomenuta izjava prvotimca Dalasa ugledala je svestlost dana ristog dana kada su Maveriksi poraženi od Goden Stejta 100:104, a Dončić jena tom susret postigao 30 poena, dok je Kari imao svega 13, zbog čega je ova izjava još zanimljvija.

Inače, Ketlin Klark je pre nekoliko nedelja postala najbolji strelac u istoriji NCAA košarke kad je prestigla legendarnog Pita Maravića koji je decenijama bio lider po broju postignutih poena.