ABA liga

Nema ulaska Dubaija, nema proširenja ABA lige: Dragan Bokan tvrdi da je promena spiska učesnika nelegalna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 10:36
Dragan Bokan, predsednik KK Budućnost, uverava da se ulazak KK Dubai u ABA ligu nije ni desio MN Press
Dragan Bokan, predsednik KK Budućnost, uverava da se ulazak KK Dubai u ABA ligu nije ni desio

Ne smiruje se tlo u regionalnom košarkaškom takmičenju, pa tako deset dana pošto je Skupština AdmiralBet ABA lige izglasala ulazak Dubaija u njen sastav, iz Podgorice, stiže potpuno oprečna informacija o učlanjivanju ovog košarkaškog kluba iz dalekih Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Znalo se da je devet od jedanaest članova vlasničke strukture glasalo za diskutabilno proširivanje lige, tj. da su protiv takvog scenarija bili predstavnici Partizana i Budućnosti, a sada predsednik drugog od ova dva kluba tvrdi da je pomenuti epilog u suprotnosti sa važećim aktima takmičenjima.

"Nema baraža, nema ulaska Dubaija i nema proširenja lige. Zašto? Ne može se doneti odluka većinom nego jednoglasno. Samo takva odluka može da menja propozicije takmičenja i proširi ligu", izjavio je Dragan Bokan za "CG sport".

On smatra da Budućnost nije imala potrebu da učestvuje u radu Skupštine zbog neregulisanih stvari unutar same lige.

"Vlasnička struktura prvo mora da se završi, pa idemo na te teme. Tu nije bilo volje i zato mi nismo hteli da učestvujemo i gubimo vreme na nešto što društvenim ugovorom nije zakonito", objasnio je prvi čovek crnogorskog košarkaškog velikana. 

Prema njegovom tumačenju aktuelne informacije, infrmacija o odluci o pridruživanju Dubaija nije istinita. 

"Dezinformacija je da je doneta odluka o ulasku Dubaija. Ja vam sada sa pravne strane kažem da to nije istina. Dubai ne može da uđe ako nije jednoglasno. Zato što se po društvenom ugovoru kaže, odnosno jasno piše, da samo ABA liga može da pozove bilo koji drugi klub mimo Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Jedino jednoglasnom odlukom, to jasno kaže u društvenom ugovoru. Pročitajte ga, a imate i direktora lige neka vam odgovori na to pitanje. Tražite društveni ugovor i pročitajte ga", sugeriše Bokan.