ABA liga

AdmiralBet ABA liga na TV Arena sport: Derbi kola, Budućnost ne sme da kiksne u Ljubljani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2024 12:30
Jogi Ferel, plejmejker Cedevite MN Press
Jogi Ferel, plejmejker Cedevite

Košarkaši Budućnosti i Cedevita Olimpije odigraće u subotu od 18.00 (TV Arena sport 4) derbi 22. kola AdmiralBet ABA lige.

Pre svih, ovu utakmicu će sa najvećom pažnjom pratiti Partizan, jer ako Cedevita pobedi, crno-beli trijumfom u Pogdorici mogu da se vrate na drugo mesto na tabeli i tako u potencijalnom polufinalu upravu sa ekipom Budućnosti ima prednost domaćeg terena.

Trener Cedevite, Zoran Martić, pred ovaj meč je istakao:

"Pred nama je derbi kola u regionalnoj ligi i izuzetno bitna utakmica, kako za nas, tako i za Budućnost. Imali smo sedam dana da se dobro pripremo za ovaj obračun. Očekujem dobru, napetu i tvrdu utakmicu".

 

 

Njegov kolega, Andrej Žakelj, dodao je sledeće:

"Biće teška utakmica protiv konkurenta za visok plasman. Mislim da će meč biti dosta čvrst, možda ne baš toliko lep za gledanje, ali na kraju se računa samo pobeda. Moramo da ispravimo pojedine stvari, posebno oko pristupa, energije i agresivnosti iz te utakmice. Istovremeno, moramo da budemo spremni za kvalitet koji Cedevita Olimpija sigurno ima, ali i da iskoristimo mane te ekipe. U svakom slučaju bavimo se sobom, našom igrom i jednostavno pristup mora da bude na pravom nivou."

U subotu na programu je samo ovaj meč, dok će u nedelju na teren istrčati igrati Crvene zvezde, a u ponedeljak košarkaši Partizana.

AdmiralBet ABA liga, 22. kolo

Četvrtak

Zadar - Igokea 74:59

Petak

Split - Mornar 87:75

Subota

Cedevita Olimpija - Budućnost 18:00 (AS4)

Nedelja

Crvena zvezda - Krka 19:00 (A1P)

Ponedeljak

SC Derbi - FMP 17:00 
Borac - Partizan 19:00 (A1P)
Mega - Cibona 21:00

 

Standings provided by Sofascore