ABA liga

Košarkaš Mornara Markus Veders izabran za najkorisnijeg u ABA ligi za februar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2024 18:00
Košarkaš Mornara, Markus Veders Admiralbet ABA liga/j.t.d Dragana Stjepanović
Košarkaš Mornara, Markus Veders

Košarkaš Mornara, Markus Veders izabran je za najkorisnijeg igrača u AdmiralBet ABA ligi za februar, objavljeno je danas na sajtu regionalnog takmičenja.

Amerikanac je izabran za najkorisnijeg jer je u februaru imao prosek od 25,5 poena, devet skokova, 2,5 asistencije i prosečan indeks korisnosti od 31. To je bilo dovoljno da ponese MVP nagradu za drugi mesec u 2024. godini. U februaru su odigrana samo dva kola ABA lige, Mornar je pobedio Cibonu kod kuće, a izgubio u gostima od Mege.

"Znam šta je moj posao i uvek želim da na terenu pružim najbolje od sebe. Mnogo napornog rada me je dovelo do ovoga", rekao je Veders za sajt ABA lige.

 

 

Deluje da Mornar polako podiže svoju igru. Ukupno su upisali četiri trijumfa u regionalnom takmičenju, a čak tri su stigle u prethodnih mesec i po dana. Veders smatra da su promene u rosteru donele novu energiju i samopouzdanje.

"Mislim da su ključnu razliku napravile promene u ekipi. Igrači su pronašli novu energiju i motivaciju da preokrenu stvari. Verujem da su novi igrači doneli i potrebno samopouzdanje timu", izjavio igrač Mornara.

Iako se ekipa iz Bara nalazi na poslednjem mestu u ABA ligi, američki košarkaš veruje da ekipa može da osigura opstanak.

"Vidim da ovaj tim ostaje u ABA ligi. Verujem da ćete videti znatno drugačiju ekipu u svakoj utakmici i bićemo samo bolji i bolji", zaključio je Veders.