ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: "Panteri" u Splitu traže put ka izlasku iz opasne zone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 12:40
Stevan Mijović, trener FMP-a MN Press
Stevan Mijović, trener FMP-a

"Večiti" derbi koji je pripao Crvenoj zvezdi Meridianbet bio je centralni meč 18. kola AdmiralBet ABA lige kada se radi o borbi za vrh, a današnji duel između Splita i FMP-a (18.00, TV Arena sport 1) važan je za obe ekipe u borbi za opstanak.

Splićani imaju sedam pobeda, u Čačku su prekinuli niz od tri uzastopna trijumfa i danas igraju ne samo za opastanak već i za ulazak u plej-of. S druge strane, FMP je u seriji od tri poraza, ima pet trijumfa, samo jedan više od Krke i dva od Mornara koji su "ispod crte".

"Uspeli smo se u ova dva dana da se pripremimo  za FMP. Imaju respektabilan roster, moramo igrati kolektivno. Unutrašnja igra FMP-a može nam stvarati probleme, jer nemamo Ljubičića, ali mi moramo biti agresivni, probijati njihove visoke igrače kroz "pik" igru, a rotacija nam se povećava, jer na raspolaganju imamo i Kučića", istakao je trener Splita Slaven Rimac.

"Panteri" iz Železnika znaju da im je ovo gostovanje jedno od ključnih za nastavak sezone.

"Gostujemo ekipi koja se nalazi u seriji fenomenalnih rezultata. U poslednjih 14 utakmica imaju samo dva poraza i to protiv Crvene zvezde u gostima i protiv Borca u Čačku gde su bili u egalu praktično 38 minuta utakmice. Suvišno je pričati koliko je Split teško gostovanje, a posebno kada je ekipa u ovako dobroj formi. Mi verujemo u ono što radimo na treninzima i kao što smo već isticali sigurno nam je potrebno vreme da napravimo željene promene. Vreme nam nije saveznik, ali voljni momenat, energija i igra u odbrani jednostavno mora da bude na potrebnom nivou. Nama je svaka utakmica sada veoma bitna i takav pristup očekujem da imamo u Splitu gde bi nam bodovi bili od velikog značaja", rekao je Stevan Mijović, trener FMP Soccerbeta

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo

subota

Krka - Mornar 79:72
Studentski centar - Cedevita 82:78
Igokea - Borac 78:62

nedelja

Mega - Budućnost 72:92
Crvena zvezda - Partizan 88:86

ponedeljak 

Split - FMP 18.00 (AS1)
Cibona - Zadar 20.00 (AS2)

Standings provided by Sofascore