ABA liga

Krka slavila u derbiju regionalnih "davljenika": Mornar opet u gubitničkom ritmu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 19:46
košarkaška lopta prolazi kroz obruč MN Press
košarkaška lopta prolazi kroz obruč

Krka i Mornar su ozbiljni kandidati za ispadanje iz AdmiralBET ABA lige, pa im je važna svaka pobeda do kraja najjačeg regionalnog košarkaškog takmičenja, a njihov današnji duel pripao je sastavu iz Slovenije, koji je važan trijumf ostvario pred domaćom publikom - 79:72. 

Krka je bolje ušla u meč, vodila tokom celog prve četvrtine, da bi onda usledio preokret gostiju iz Crne Gore, pa opet su Slovenci otišli sa stinom prednošću (38:37) na poluvreme. U nastavku su se takmaci smenjivali u vođstvu, ali je tim iz Novog Mesta imao duže intervale dobre igre.

Pa opet, finiš četvrtine pripao je gostima, koji su serijom 9:2 stekli tri poena viška pred odlučujućih 10 minuta. Međutim, serijom 10:3 sredinom poslednje četvrtine domaćin je ponovo preokrenuo, a ovoga puta se ispostavilo da Barani nisu imali snage za preokret, pa su pretrpeli bolan poraz.

 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Jurij Macura sa 18 poena, ali je najkorisniji igrač Krke bio Leon Stregar kojem je skok nedostajao za dabl-dabl, a ubacio je 13 poena, podelio i tri asistencije za indeks 18. Darko Planinić i Jan Špan su takođe brojali do 13, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Džarijus Hamilton. U ekipi Mornara daleko najbolji Uroš Luković sa 15 poena i čak šest blokada (indeks 24), dok su do dvocifrenog učinka stigli još samo Nemanja Vranješ sa 12 i Markus Veters sa 10 poena. Tavijan Dan Martin, koji je u prethodnom kolu postigao 35 poena, večeras je ubacio samo devet.

 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Jurij Macura sa 18 poena, ali je najkorisniji igrač Krke bio Leon Stregar kojem je skok nedostajao za dabl-dabl, a ubacio je 13 poena, podelio i tri asistencije za indeks 18. Darko Planinić i Jan Špan su takođe brojali do 13, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Džarijus Hamilton.

U ekipi Mornara daleko najbolji Uroš Luković sa 15 poena i čak šest blokada (indeks 24), dok su do dvocifrenog učinka stigli još samo Nemanja Vranješ sa 12 i Markus Veters sa 10 poena. Tavijan Dan Martin, koji je u prethodnom kolu postigao 35 poena, večeras je ubacio samo devet.

Krka tako posle 18 rundi ima učinak 4-14, dok je sastav Mihaila Pavićevića ostao na samo tri upisana trijumfa. 

AdmiralBet ABA liga, 18. kolo

Krka - Mornar 79:72

Studentski centar - Cedevita 82:78

Igokea - Borac 78:62

nedelja

Mega - Budućnost 12.00 (AS2)
Crvena zvezda - Partizan 19.00 (A1P)

ponedeljak 

Split - FMP 18.00 (AS1)
Cibona - Zadar 20.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore