ABA liga

Ako Lesor hoće da bude vođa navijače neka to radi kad završi karijeru: Dragan Jakovljević razočaran ponašanjem centra Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2023 10:54
Ako Lesor hoće da bude vođa navijače neka to radi kad završi karijeru: Dragan Jakovljević razočaran ponašanjem centra Partizana MN Press

Ponašanje centra Partizana Matijasa Lesora na meču 21. kola AdmiralBet Aba lige protiv Crvene zvezde je neprihvatljivo jer se ponašao kao navijač, a ne kao vrhunski sportista, smatra srpski stručnjak Dragan Jakovljević.

Proslavljeni trener je gostujući na TV Arena sport istakao da takvom ponašanju nije mesto na sportskim terenima u Srbiji i da francuski internacionalac mora da bude sankcionisan zbog toga.

"Lesor je ovde došao u zemlju evropskih i svetskih prvaka, nije ovde da deli pravdu. Moraju da postoje neke instance u ovoj ligi. Videli smo zaletanje na kraju gde on udara mlađeg Filipa Petruševa koji je bezkonfliktan", rekao je Jakovljević, a zatim dodao:

 

 

"Ako hoće da bude vođa navijača, kada završi sezonu ili karijeru, neka se bavi time. Ako se poziva na fer-plej, kao i Željko Obradović koji non-stop priča o fer-pleju, mora prvo od svojih igrača da krene".

Podsećanja radi, Matijas Lesor je u dva navrata tokom derbi meča 21. kola AdmiralBet Aba lige koji je pripao Partizanu 92:81 fizički nasrnuo na prvotimca Crvene zvezde, a tom drugom prilikom, odmah po završetku utakmice, ga je dva puta odgurnuo, jednom u grudi, a jednom u lice.

Na sreću, brzom intervencijom ostalih igrača i članova stručnog štaba sprečen je veći incident, a centar crno-belih je odmah otišao na tribinu gde je sa navijačima proslavljao pobedu.