ABA liga

Cedevita Olimpija ekspresno imenovala novog trenera: Vratio se Zoran Martić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 21:39
Zoran Martić se vratio među "zmajčeke" MN Press
Zoran Martić se vratio među "zmajčeke"

Slovenački stručnjak Zoran Martić imenovan je za novog trenera košarkaša Cedevita Olimpije najmanje do kraja sezone, zvanično je poručeno iz kluba. Sa prvim danom 2024. godine, Cedevita Olimpija je prvo ozvaničila rastanak sa italijanskim trenerom Simoneom Pjaniđanijem. Kao razlog odlaska navedeni su zdravstveni problemi italijanskog stručnjaka.

Onda je odmah usledila objava o imenovanju Martića, koji je radio u ovom klubu u sezonama 2017/18 i 2018/19, kada je dva puta bio i prvak Slovenije.

 

 

"Moj dolazak u Cedevita Olimpiju poklapa se sa početkom kalendarske godine. Zahvaljujem se Upravi kluba na ukazanom poverenju i prilici. Svestan sam situacije u kojoj se nalazimo i očekivanja sportske javnosti. Uveren sam da ih uz dobar rad, uz pomoć navijača, možemo ostvariti", izjavio je Martić.

Zadovoljstvo je iskazao i direktor kluba Davor Užbinec. 

"Zadovoljni smo što smo u kratkom roku uspjeli pronaći trenera koji će na klupi zameniti Simonea Pjaniđanija. Zoran Martić ponovo će biti dio našeg kluba nakon 2018. godine i drago nam je što nam se pridružio. Znamo da je sezona u Evrokupu za nas nažalost izgubljena, ali smo istovremeno svesni da je pred nama još žestoka borba za prvo mesto u regionalnoj ABA ligi i, ne manje važno, lov na za preostale dve domaće ovosezonske titule. Želimo ostvariti sve preostale ciljeve i verujem da će ekipa dati sve od sebe kako bi ponosno branila boje Ljubljane i Cedevite Olimpije", rekao je direktor ekipe iz Ljubljane.

 

 

Martić je u svojoj karijeri radio u brojnnim klubovima: Slovan, Rogla, Loka Kavo, Kraški Zidar, Solnok, Krka, Budućnost, Apoel Nikolzija, Zlatorog, Helios, Himik, Kormend, MZT Skoplje, Trefl Sopot, Čiba i pomenuta Cedevita Olimpija. Kao selektor mlade selekcije Slovenije, Martič je 2000. godine postao prvak Evrope.