ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Mega protiv Skopljanaca juri het-trik, Borac u Baru igra derbi začelja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2023 08:20
AdmiralBet ABA liga na Areni: Mega protiv Skopljanaca juri het-trik, Borac u Baru igra derbi začelja MN Press

Dok se atmosfera zagreva pred sutrašnji večiti derbi Partizana Mozzart bet i Crvene zvezde Meridianbet (20.30, TV Arena Premium 1) za prvo mesto u AdmiralBet ABA ligi, danas se igraju tri meča 21. kola regionalnog košarkaškog takmičenja.

Mega Mis je podigla formu, dobila je Derbi i Mornar i danas u matine terminu dočekuje MZT iz Skoplja i favorit je da ubeleži treću vezanu pobedu. Bez obzira što su favorit na papiru, trener domaćina Marko Barać upozorava:

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica sa protivnikom koji u svaki meč ulazi sa ogromnom motivacijom. MZT je odlično vođen tim, sa kvalitetnim igračima, koji u poslednje vreme igra sa dobrom energijom. Biće nam potrebno mnogo koncentracije da bismo odgovorili na tranzicionu igru MZT-a i tako došli u priliku da dobijemo ovu utakmicu".

 

 

Mornar u Baru dočekuje Borac u derbiju začelja. Crnogorski klub ima pobedu više.

"Posle utakmice sa Megom u Beogradu rekao sam svojim igračima da je sada iza nas armirani zid. Poštujemo svakog protivnika, ali ovo su utakmice o kojima se ne razmišlja puno. Znamo koliko nam pobeda znači i koliko nam donosi u ovom meču zato i trebamo da gledamo samo napred, nikako nazad", istakao je trener Mornara Barsko zlato, Mihailo Pavićević.

Borac je pobedio Derbi u poslednjem meču i sa velikom željom stigao na Jadran.

"Očekuje nas prava ratnička utakmica. Gotovo da smo u istoj situaciji Mornar i mi. Oba sastava će imati imperative pobede. Postoji dosta stvari koje ćemo morati da odradimo. Ali fokus mora biti na igri u odbrani. Moraćemo da igramo čvrsto, jer Mornar igra brzu košarku. Takođe, potrebno je da budemo disciplinovani i odgovorni u napadu. Sve u svemu, očekuje nas teška utakmica. Nemamo prava da pravimo dugoročne planove, idemo od utakmice do utakmice. Svaka je bitna za nas. U Baru ćemo biti lišeni pomoći Alekse Novakovića, koji je obnovio povredu, kao i Mihaila Petrovića, koji je na treningu povredio šaku leve ruke. Ali svi ostali su spremni za izazov", istakao je Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart.

AdmiralBet ABA liga, 21. kolo

Subota

Igokea - FMP SoccerBet 77:70
Cibona - Budućnost 83:87

Nedelja

Mega Mis - MZT 12.00 (TV Arena sport 2)
Zadar - Cedevita Olimpija 17.30 (TV Arena sport 3)
Mornar - Borac Mozzrat 19.30 (TV Arena sport 3)

Ponedeljak

SC Derby - Split 18.00
Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda Meridianbet 20.30 (TV Arena 1 Premium)