ABA liga

Bivši NBA košarkaš na Malom Kalemegdanu: Zvezda potpisala Fredija Gilespija iz Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.12.2023 14:45
Bivši NBA košarkaš na Malom Kalemegdanu: Zvezda potpisala Fredija Gilespija iz Bajerna Twitter/KK Crvena zvezda

Bivši NBA košarkaš Fredi Gilespi, koji je do pre samo dve sezone nosio dres Orlanda, novo je pojačanje Crvene zvezde. Američki centar prošlog leta stigao je u Evropu gde je igrao za  minhenski Bajern, a na vernost crveno-belima obavezao se do kraja sezone.

Gilespi je pre Bajerna igrao za Memfis Grizlise, Toronto Reptorse i Orlando Medžik, mada je najčešće nastupao za njihove razvojne timove. Dolaskom 206 centimetara visokog Amerikanca u Beograd, znači da je era Majka Tobija u klubu sa Malog Kalemegdana verovatno završena, ali, ipak, ostaje se da se vidi šta će na kraju Zvezda uraditi sa viškom centara.

 

 

Majk Tobi je do sada najbolje partije pružao u AdmiralBet ABA ligi, dok se na međunarodnoj sceni nije naročito pokazao. U Evroligi prosečno je beležio četiri poena, tri skoka iz 0.2 asistencije po meču.

Sa druge strane ni Gilepsi se nije blistao u dresu Bajerna. Mada, istini na volju i nije puno šansi dobijao. Upisao je 13 nastupa, mahom sa klupe, gde je za devet minuta na parketu u proseku beležio dva poena uz isto toliko skokova.