ABA liga

Derbi AdmiralBet ABA lige na Areni sport: Partizan - Budućnost, prvi čin!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.12.2023 11:35
Košarkaš Partizana Danilo Anđušić MN Press
Košarkaš Partizana Danilo Anđušić

Na kanalima TV Arene sport danas ćete imati priliku da pratite četiri utakmice 12. kola AdmiralBet ABA lige, a centralni događaj programa održaće se u beogradskoj Areni, gde će košarkaši Partizana (21:00, Arena 2 Premium) dočekati Budućnost.

Pored derbija kola, ljubitelji regionalne košarke imaće priliku da prate još tri susreta. Program će otvoriti Cedevita Olimpija i Krka (15:00, AS3), zatim nas očekuje susret Igokee i Cibone u Laktašima (17:00, AS3), dok je u nešto kasnijem terminu duel Borca i Mornara (19:00, AS2).

 

 

Centralni događaj svakako je prvi susret Partizana i Budućnosti ove sezone. Obe ekipe nalaze se na deobi trećeg mesta tabele sa učinkom 8-3. Crno-beli su u seriji od sedam uzatopnih pobeda u svim takmičenjima. Poslednji poraz u ABA ligi zabeležili su protiv Cedevita Olimpije krajem novembra, kada je i podgorički tim takođe izgubio poslednji meč. I to od istog rivala...

Budućnost je u međuvremenu promenila trenera, pokazala nešto bolju sliku u Evrokupu, iako je nedavno izgubila od Turk Telekoma - jednog od favorita, dok je u regionalnom takmičenju upisala lagane pobede protiv Borca i FMP-a. Poslednji put sa Partizanom, crnogorski tim odmerio je snage krajem aprila u Morači, kada je poenima Kevina Pantera u poslednjoj sekundi, budući šampion ABA lige slavio rezultatom - 83:82. 

Trener Partizana Željko Obradović pred Budućnost: Protivnik koji zaslužuje veliko poštovanje

"Pred nama je danas jedan trening na kom ćemo pokazati neke važne elemente za sutrašnju utakmicu i pokušati da se pripremimo na najbolji mogući način. Budućnost je protivnik koji zaslužuje veliko poštovanje i samo sa maksimalnim mogućim pristupom i igrom na visokom energetskom nivou možemo da se nadamo dobroj utakmici po nas."

AdmiralBet ABA liga, 12. kolo.

Petak

FMP - Zadar 77:92

Subota

Cedevita Olimpija - Krka 15:00 (AS3)
Igokea - Cibona 17:00 (AS3)
Borac - Mornar 19:00  (AS2)
Partizan - Budućnost 21:00 (A2P)

Nedelja 

SC Derbi - Crvena zvezda 17:00 (A3P)

Ponedeljak

Split - Mega 18:00 

 

Standings provided by Sofascore