ABA liga

"Parni valjak" nastavlja da "melje": Debakl "pantera" u Železniku!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 22:50
Košarkaš Partizana Tristan Vukčević MN Press
Košarkaš Partizana Tristan Vukčević

Iako FMP ne blista u AdmiralBet ABA ligi ove sezone, susret između ekipe iz Železnika i Partizana prognoziran je kao svojevrstan derbi kola u regionalnom takmičenju. Međutim, posle večerašnjeg okršaja u predgrađu Beograda, taj epitet definitivno nije opravdao očekivanja. Tim koji je u prošlosti umeo da namuči crno-bele, klonuo je pred šampionom već na startu utakmice, da bi u nastavku susreta zabeležio jedan od najvećih poraza u istoriji. Na kraju i više nego ubedljiva pobeda Partizana - 105:61 (23:10, 30:9, 20:12, 24:28) I to druga u nizu ovakvog tipa posle Borca...

Ubedljivu prednost crno-beli stekli su već u uvodnoj četvrtini, kada su posle nešto klimavijeg starta, vezali 18:0 seriju na krilima sjajne timske igre, predvođene Panterom i Kaboklom. Koliko-toliko, "panteri" su se konsolidovali do kraja deonice, da bi početkom druge četvrtine usledila nova, 13:0 serija "parnog valjka", koja je sve više počela da nagoveštava debakl ekipe iz Železnika (36:10).

Evroligaška postava Željka Obradovića terorisala je rivala iz reketa (29/38 za dva). Čvrstom odbranom ograničila je igrače FMP-a na izuzetno mali broj poena (15/45 za dva, 6/23 za tri). A, da je šut sa distance išao na ruku igrača Partizana (8/23), pitanje je sa kojom bi se razlikom završila utakmica...

U prilog "panterima" ide činjenica da je Obradović u poslednjoj četvrtini dao šansu igračima sa malom, ili nikakvom minutažom poput Koprivice i Drezgića, pa je FMP uspeo da koliko-toliko smanji razliku, koja je u jednom trenutku bila i gotovo "+50".

Partizan je imao šest dvocifrenih igrača u svom taboru, a listu strelaca predvodili su Koprivica, Vukčević i Panter sa po 16 poena, dok je Živanović (12) bio najraspoloženiji u domaćem timu.

Crno-beli su tako posle niza loših rezultata na međunarodnoj i domaćoj sceni, zabeležili tri pobede u svim takmičenjima, a šansu da nastave seriju imaće već za tri dana u Areni protiv Monaka.

AdmiralBet ABA liga, 9. kolo

Petak

Split - Krka 78:74

Subota

Igokea - Mornar 84:64

Borac - Budućnost 67:86

FMP - Partizan 105:61

Nedelja

Cedevita Olimpija - Zadar 17:00 (AS1)

Crvena zvezda - Zadar 19:00 (A3P)

Ponedeljak

SC Derbi - Mega 18:00 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore