ABA liga

Crvena zvezda ima zicer za preuzimanje vrha ABA lige, Partizan protiv tradicije u Ljubljani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 12:15
Zajednički pozdrav košarkaša Crvene zvezde MN Press
Zajednički pozdrav košarkaša Crvene zvezde

Posle prošlonedeljnog duplog programa u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde i Partizana svojim večerašnjim utakmicama zatvaraju osmo kolo AdmiralBet ABA lige, crveno-beli kao domaćini timu Mornara (20.00), a crno-beli pre toga na gostovanju ekipi Cedevita Olimpije (17.30). I jedni i drugi sa pobedničkim ambicijama, shodno naciljanom osvajanju regionalne titule.

Aktuelni šampion Srbije, sa Malog Kalemegdana, ima motiv više, jer bi mu slavlje u privremenom domu - beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" donelo prvo mesto na tabeli, iznad Budućnosti i Igokee koje kao i izabranici Janisa Sferopulosa imaju šest pobeda do sada.

"Očekuje nas važna utakmica u ponedeljak u ABA ligi. Želimo, i fokusirani smo samo na tu utakmicu, da oidgramo solidnu odbranu i da izgledamo dobro u napadu. Mornar je opasan tim koji nikako ne smemo, I nećemo potceniti", reči su Grka sa trenerske klupe Zvezde. 

 

 

Dejan Davidovac, takođe, smatra da ne treba ništa prepuštati slučaju, bez obzira što su Barani zadnji na tabeli. 

"Imaćemo posle jednog vrlo napornog perioda malo više vremena da se osvežimo I pripremimo za narednu nedelju, prva naredna je najvažnija a to je utakmica Mornarom. Tim sa odličnim šuterima, nećemo svakako potceniti tu ekipu I odigraćemo maksimalno sa željom da dođemo do pobede", smatra prvotimac crveno-belih, koji se 24. novembra vraćaju u "Štark arenu", zbog meča 10. kola Evrolige sa Aramijem. 

Partizanu ne ide najbolje ove sezone u regionalnom takmičenju, pa mu je jako stalo da ostane na dva dosadašnja poraza. Da bi tako bilo moraće da prekine neslavnu tradiciju sa gostovanja u Ljubljani, gde još od 2019. godine i trenerske ere Andree Trinkijerija ne zna za radost. 

 

 

"Prošle sezone smo dva puta izgubili i gde tokom poslednjih nekoliko godina Partizan veoma teško dolazi do pobede. Cedevita Olimpija ima dobar tim, imaju dosta iskustva i sigurno nas čeka jako težak zadatak. Ništa novo neću reći ako ponovim da energija i koncentracija tokom svih 40 minuta utakmice donose prevagu. Na nama je da učinimo sve kako bi te stvari bile na našoj strani", istakao je trener Željko Obradović uoči večerašnjeg susreta. 

AdmiralBet ABA liga, 8. kolo

petak

Split - Zadar 75:82
/Saliven 15 - Božić 28/

Studentski centar - Cibona 93:101
/Drežnjak 25 - Aranitović 21/

subota

Igokea - Budućnost 88:74
/Tanasković 24 - Megi 14/

Borac Mozzart - FMP 96:75
/Segu 17 - Beson 21/

nedelja

Mega MIS - Krka 71:77
/Plavšić 16, Topić 16 - Stergar 25/

ponedeljak

Cedevita Olimpija - Partizan 17.30 (TV Arena 1 Premium)
Crvena zvezda - Mornar 20.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore