ABA liga

Budućnost ostala bez trenera: Jovović prva želja Podgoričana, Radonjić potencijalni kandidat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 20:54
Budućnost ostala bez trenera: Jovović prva želja Podgoričana, Radonjić potencijalni kandidat MN Press

Posle neočevkivane ostavke Petra Mijovića, Budućnost je primorana da pronađe novog trenera u što kraćem roku. A, prema navodima crnogorskih medija, novi šef stručnog štaba podgoričkog tima trebao bi da bude Igor Jovović, koji je već sedeo na klupi Budućnosti od 2013. do 2015. godine.

Osim Jovovića, koji je trenutno prva želja Podgoričana. Pominju se i imena trenera Studentskog Centra Andreja Žakelja, zatim Jurice Golemca, kao i Dejana Radonjića, ali je to malo verovatna opcija u ovom trenutku.

Podsetimo, Petar Mijović podneo je ostavku posle poraza od Arisa u sredu u sklopu utakmice Evrokupa, čime je završen i njegov treći mandat na klupi podgoričkog tima.

Danas u toku dana se oprostio od sada već bivšeg kluba, saopštenjem na društvenim medijama.

"Biti trener Budućnosti posebna je čast, privilegija i obaveza. Sjesti na klupu na kojoj su prije vas bila velika imena jugoslovenske košarke poseban je izazov i odgovornost. Stati ispred rijeke navijača koji Budućnost doživljavaju svojom je najposebniji momenat u životu jednog trenera. U više navrata, različitih momenata, čak tri puta vraćao sam se na tu klupu. I onda kad nam je koronavirus uzeo mogućnost da kao drugoplasirani u regularnom dijelu igramo za titulu, i onda kada je trebalo stati iza minus 40 u prošlogodišnjem polufinalu, i sada kad nakon sjajnog starta u ABA ligi treba napraviti reakciju i u Evrokupu naći tu jednu pobjedu na strani", napisao je između ostalog Mijović.

Budućnost će u narednom kolu AdmiralBet ABA lige igrati protiv Splita, a ekipu će predvoditi pomoćni trener Vladmir Todorović.

 

Standings provided by Sofascore