ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Partizan u Splitu pred duplo gostovanje u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 12:19
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Partizan u Splitu pred duplo gostovanje u Evroligi MN Press

Ostvarili su košarkaši Partizana važnu pobedu u Evroligi minulog četvrtak, u "Areni" je pala Alba (88:74), a sledeće nedelje ih očekuje duplo gostovanje u Italiji, najpre protiv Virtusa (utorak, 20.30), a potom i Armanija (četvrtak, 20.30). I koliko god te dve utakmice na "čizmi" bile važne za ekipu trener Željka Obradovića u konačnoj borbi za Top 8 elitnog evropskog takmičenja, u redovima crno-belih su potpuno fokusirani na večerašnji duel 20. kola AdmiralBet Aba lige protiv Splita (18.00 (TV Arena 1 Premium).

Meč u dvorani "Gripe" će biti 16 međusobni ova dva kluba u regionalnom takmičenju, osmi u Splitu, a u svim dosadašnjim duelima beogradska ekipa je uspevala da izađe kao pobednik, što je i večeras stavlja u ulogu favorita.

Domaći tim je u seriji od tri uzastopna trijumfa u AdmiralBet Aba ligi, Partizan ih ima devet u nizu, a činjenica da je splitska dvorana, posle dužeg vremena, rasprodata uoči ove utakmice dovoljno govori koliko će večeras biti zanimljivo.

"Zahvalio bih se Splitu na tome što su nam izašli u susret i pristali da utakmicu pomerimo sa nedelje na subotu. Naravno, igraćemo maksimalno ozbiljno, oni su u toku AdmiralBet Aba lige pokazali da su tim koji može da igra dobro i ne očekujem uopšte laku utakmicu, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo, da imamo praktično samo jedan trening kroz koji treba da pripremimo tu utakmicu", poručio je uoči susreta trener Partizana Željko Obradović.

AdmiralBet Aba liga, 20.kolo

Petak

MZT - FMP Soccerbet 97:92

Subota

Split - Partizan Mozzart Bet 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Budućnost - Zadar 20.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Cibona - Crvena zvezda Meridianbet 15.30 (TV Arena 1 Premium)
Cedevita Olimpija - Igokea 19.00 (TV Arena sport 1)

Ponedeljak

Borac Mozzart - SC Derby 18.00 (TV Arena sport 1)
Mega MIS - Mornar 20.00 (TV Arena sport 1)