ABA liga

Zvezda uz malo muke uspela da savlada Borac i zadrži maksimalan učinak u ABA ligi

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

15.10.2023 19:40
Zvezda uz malo muke uspela da savlada Borac i zadrži maksimalan učinak u ABA ligi Admiralbet ABA liga/Borac Mozzart/Dusko Radisic

Nije bilo ubedljivo, ali pobeda je pobeda. Ekipa Crvene zvezde uspela je u gostima da savlada veoma borben sastav Borca iz Čačka 93:87 (24:20, 19:15, 22:20, 28:32) i tako zadrži maksimalan učinak posle uvodna 3. kola AdmiralBet ABA lige, ali i zaboravi težak poraz od Žalgirisa u Evroligi.

Crveno-beli su sjajno otvorili duel i poveli sa 7:0, ali je Borac uspeo da prebrodi uvodnu krizu i povrati se rezultatski u meč.

Posebnu energiju domaćinima donosio je Dževon Freklin, koji je pravio mnogo problema centrima Zvezde, pre svega Luki Mitroviću koji je meč završio sa pet ličnih grešaka, ali je Frenklin uspeo i da pokaže svoje atletske sposobnosti, te je imao jedno fenomenalno zakucavanje na startu utakmice.

Tim sa Malog Kalemegdana kontrolisao je utakmicu u nastavku i na poluvreme je otišao sa +8, a pred početak poslednje deonice, Zvezda je imala i deset poena prednosti.

Na startu četvrte četvrtine Borac je preko Alekse Uskokovića, pomenutog Frenklina i Bojana Tomaševića uspeo da priđe na -5, ali se onda "zapalio" Šabaz Nejpir i rešio pitanje pobednika sa nekoliko izuzetnih solo akcija, a tačku na i stavio je pogotkom za tri poena Miloš Teodosić. Čačani su probali nekako da se izvuku iz nepovoljnog položaja, sjajan je bio Tajlan Birts, ali nije bilo dovoljno vremena za veliki povratak.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Nejpir sa 18 poena, 16 je dodao Rokas Giedraitis, 13 Nemanja Nedović, a 10 je ubacio Teodosić, uz osam asistencija.

Na drugoj strani istakao se Ronaldo Segu sa 23 poena, Birts je upisao 18, a Frenklin je meč završio sa 11 poena i šest skokova.

Crvenu zvezdu sada očekuje duplo kolo u Evroligi protiv Monaka i Virtusa, pa onda susret sa FMP-om, dok će Borac u sledećem kolu regionalnog takmičenja gostovati Splitu.

Admiral Bet ABA liga, 3. kolo

Petak

Zadar - Mornar 92:57

Subota 

Cedevita Olimpija - Split 97:68
Igokea - SC Derbi 91:82
Budućnost - Krka 82:69
Partizan - Cibona 96:67

Nedelja

Borac - Crvena zvezda 87:93

Ponedeljak

FMP - Mega 20.00

 

Standings provided by Sofascore