ABA liga

Admiral Bet Aba liga na TV Arena sport: Neko će ostvariti prvu pobedu, Zadar ili Mornar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2023 10:31
Admiral Bet Aba liga na TV Arena sport: Neko će ostvariti prvu pobedu, Zadar ili Mornar MN Press

Uoči trećeg kola AdmiralBet Aba lige četiri tima nisu uspela da ostvare nijednu pobedu, a nakon što njegovog okončanja ostaće ih najviše tri, budući da se ovog petka od 18.00 časova (TV Arena sport 1) sastaju Zadar i Mornar.

To su timovi koji trenutno zauzimaju dve poslednje pozicije na tabeli regionalnog takmičenja, dok su ispred njih sa istim bodovnim sladom Split koji u subotu gostuje Cedeviti Olimpiji (15, TV Arena sport 1) i Mega koja u ponedeljak gostuje u Železniku ekipi FMP-a (20, TV arena 3 Premium).

"Mornar je ekipa sa izuzetno visokim šuterskim rangom i mislim da će biti presudno hoćemo li, s jedne strane biti koncentrisani i zatvarati taj šut, a onda i dobro zatvoriti naš koš. Uspemo li u tome, imamo mnogo veće šanse za trijumf. Međutim, ovo je veoma zahtevno takmičenje, svi timovi su kvalitetni, jako se dobro pripremaju za protivnike, dobro razvijaju igru i nije lako sprovesti ideje koje imamo. Mislim da Mornaru neće biti veliki nedostatak to što su menjali postavu uoči sezone, jer imaju nekoliko vrlo kvalitetnih stranaca i ne bih se oslanjao na njihovu neuigranost", rekaoje pre meča trenerzadrana Fanijel Jusup, dok je Mnjegov kolega Mihailo Pavićević dodao:

"Zadar je ekipa koja se skoro uopšte nije promenila u odnosu na prošlu sezonu. Igraju u jakom tempu sa poprilično jakom tranzicijom u napadu, pa nas čeka izuzetno teško gostovanje. Mi radimo svakog dana, imali smo i sastanke na kojima smo predočili igračima da moramo eliminisati neke evidentne greške koje nam se ponavljaju, pre svega u odbrani. Nadam se da ćemo u toj narednoj utakmici videti određeni napredak i pozitivnu reakciju naših igrača".

AdmiralBet Aba liga, 3. kolo

petak

Zadar - Mornar 18.00 (TV Arena sprt 1)

subota

Cedebita Olimpija - Split 15.00 (TV Arena sport 1)
Igokea - SC Derbi 17.00 (TV Arena sport 1)
Budućnost - Krka 19.00 (TV Arena sport 1)
Partizan - Cibona 21.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Borac - Crvena zvezda 18.00 (TV Arena 1 Premium)

ponedeljak

FPM - Mega 20.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore