ABA liga

Nutal nerešiva enigma za TFT u Subotici: Ubedljiva pobeda Širokog pred derbi sa Zlatiborom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 19:49
Nutal nerešiva enigma za TFT u Subotici: Ubedljiva pobeda Širokog pred derbi sa Zlatiborom ABA liga/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Širokog opravdali su ulogu favorita protiv ekipe TFT-a u Subotici. Tim iz Bosne i Hercegovine odigrao je sjajnu utakmicu i na krilima fantastičnog Zakarija Nutala slavio ubedljivim rezultatom 85:66 (32:17, 17:10, 19:19, 17:20) u drugom kolu NLB ABA 2 lige.

Momak iz Teksasa, koji prve značajnije košarkaške korake napravio na Sam Hjuston Univerzitetu, bio je nerešiva enigma za ekipu iz Skoplja, a utakmicu je završio je sa 35 poena uz odlične procente šuta iz igre (9/10 za dva, 5/11 za tri). 

Na njegovim krilima, Široki je kapitalnu prednost stekao već tokom prve četvrtine, da bi nakon niza grešaka TFT-a u drugoj deonici, vođstvo ekipe iz BiH poraslo i na "+26" (49:23). Drugo poluvreme donelo je nešto bolju igru tima  iz Skoplja Koliko-toliko, konsolidovali su se u odbrani, pokazali nešto bolju sliku na ofanzivnom delu terena, ali je sve to bilo nedovoljno da se sustigne veliki deficit iz prvog dela igre...

Pored Nutala, Mateo Čolak je bio jedini dvocifreni u pobedničkom taboru sa 15 poena, dok je najefikasniji u TFT-u bio Dejvid Haugton sa istim učinkom.

Široki je upisao drugu pobedu u novoj sezoni, nakon trijumfa nad Vojvodinom na startu takmičenja, a naredni meč odigraće protiv Zlatibora 13. novembra. Sa druge strane, TFT je zabeležio drugi poraz, a šansu da popravi sliku na parketu imaće takođe 13. novembra, kada će pred svojim navijačima ugostiti Cedevita Junior.

 

Standings provided by Sofascore