ABA liga

Tobi i Giedraitis nosili Zvezdu do prve pobede u novoj sezoni

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

30.09.2023 22:00
Tobi i Giedraitis nosili Zvezdu do prve pobede u novoj sezoni ABA liga

Odlična Crvena zvezda na prvoj zvaničnoj utakmici. Pobeđena je Igokea 81:63 (20:17, 20:15, 26:13, 15:18) i upisan je prvi trijumf u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige. Crveno-beli nisu igrali u kompletnom sastavu, ali su se pojavali neki novi "heroji" koji su imali zapažene uloge.

Duel je počeo ujednačeno, sa puno grešaka na obe strana, a Zvezda je rivalu u prvoj deonici dopustila čak četiri ofanzivna skoka. Izgubljene lopte u napadu Jaga Mateusa i Miloša Teodosića mogu se prepisati neuigranosti, budući da Zvezda ni na jednoj pripremnoj utakmici nije igrala u punom sastavu, a večeras su izostali Nemanja Bjelica, Šabaz Nejpir, Dejan Davidovac i Adam Hanga.

Ipak, Zvezda je imala prednost kako posle prve, tako i posle druge deonice. Jednostavno je pojedinačni kvalitet napravio veliku razliku u korist ekipe sa Malog Kalemegdana. Prednjačio je Rokas Giedraitis koji je postigao tri trojke u prvih 20 minuta, od kojih jednu sa glave od table, a jednu je dao uz zvuk sirene.

Crveno-beli su veću prednost stekli u trećoj četvrtini, a zapažen je bio Majk Tobi. Dva puta je bio precizan iza linije 6,75 metara, a onda su ga pod košem proigravali Teodosić i Nemanja Nedović.

Nakon što se Zvezda odlepila na preko 15 razlike, Igokea nije imala šanse, a saki pokušak sastava iz laktaša da se vrati uspešno je odbio Dalibor Ilić, koji je imao zapaženu ulogu na ovom susretu.

Tobi je bio najefikasniji sa 19 poena, Giedraitis je dodao 12, a talentovani Ilić 11, dok je Luka Mitrović dodao 10 poena.

Na drugoj strani posebno se istakao Nikola Tanasković sa 16 poena i dva izuzetna zakucavanja, a Marko Jeremić je ubacio 15 poena (5/8 za tri).

AdmiralBet Aba liga, prvo kolo

Petak

Split - SC Derbi 72:76

Subota

Cedevita - Mega 89:87
Budućnost - Zadar 103:73
Igokea - Crvena zvezda 63:81

Nedelja

Borac - Cibona 18.00 (TV Arena sport 4)
FMP - Krka 20.00 (TV Arena sport 3)

Ponedeljak

Partizan - Mornar 19.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore