Vesti iz fudbala

Slobodni igrači na tržištu: Od De Hee, preko Papu Gomeza, do Pastorea i Morelosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 20:30
Slobodni igrači na tržištu: Od De Hee, preko Papu Gomeza, do Pastorea i Morelosa Guliver

David de Hea je do pre dva meseca bio prva "jedinica" Mančester junajteda, Alfredo Morelos je tresao mreže za Glazgov Rendžers, Džesi Lingard je imao reprezentativni pedigre, Havijer Pastore je napadao dva puta Mundijal sa Mesijem, Papu Gomez je sa Seviljom podigao pehar Lige Evrope...

Pomenuti asovi su samo neki od slobodnih irača na tržištu koji u svakom momentu mogu da potpišu ugovore čak i u zemljama u kojima su prelazni rokovi završeni 1. septembra. Kao i svakog leta, na tržištu igrača postoje oni kvalitetni koji iz raznih razloga nisu još uvek pronašli angažman po isteku ugovora.

David De Hea i Kasper Šmajhel, doskorašnja "jedinica" Nice, 91 put danski reprezentativac, još uvek nemaju klubove. Tražili su ih mnogi, neki njima nisu odgovarali, sa drugima se nisu našli oko novca, ali oni mogu i da čekaju. Pojaviće se uskoro prava sredina za njih. Doduše, Šmajhel je dobio ponudu Anderlehta i izvesno će je prihvatiti.

 

 

Argentinski plejmejker Havijer Pastore, pre 12 godina plaćen od strane PSŽ 42 miliona evra, napustio je Katar i trenutno je bez kluba. Njegov zemljak Papu Gomez je napustio Sevilju po isteku ugovora i još uvek nije našao klub. Imao je pozive iz Italije, ne tako atraktivne koliko ovaj 35-godišnjak želi. Treći "gaučos" Roberto Perejra (32) završio je trogodišnju epizodu u Udinezeu, bio je po poziciji recimo idealan za Crvenu zvezdu koja je tražila zadnjeg veznog. Na toj listi su i Portugalac Džeka iz Rena i Alžirac Haris Belkeba iz Bresta.

Da ostanemo kod Zvezde. Skautirali su crno-beli nekada napadača Portoa, Gimaraeša, Al Hilala Musu Maregu. On je sada slobodan, baš kao i Kolumbijac Alfredo Morelos, pre dve sezone igrač koji je zavio crveno-bele u crno igrajući za Glazgov Rendžers. A, ima samo 27 godina. Na tržištu ima mnogo slobodnih napadača, poput Antonija Modestea (eks Keln, Dortmund), Anvara El Gazija (PSV), Usame Idrizija (Sevilja), Andrea Ajuva i Džesija Lingarda (Notingem Forest). Stevan Jovetić je danas stigao u Grčku i potpisao za Olimpijakos, a i on je bio slobodan posle odlaska iz Herte.

Još će biti bure u prelaznom roku, na redu su baš pomenti slobodni igrači...