Vesti iz fudbala

Neće Bajern, hoće Dortmund: Niklas Fulkrug novi "milioner"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 13:47
Neće Bajern, hoće Dortmund: Niklas Fulkrug novi "milioner" TV Arena sport/ Screenshot

Niklas Fulkrug danas postaje novi napadač Borusije iz Dortmunda. Bio je nemački reprezentativac na meti Bajerna, kao rezervna opcija ako ne dođe Hari Kejn, nije obukao dres Bavaraca, ali će im biti najveći rival.

Borusija iz Dortmunda je procenila da im je pored Sebastijana Alea potreban još jedan "krupajlija" u šesnaestercu, pa su platili Verderu 15 miliona evra i posle današnjih lekarskih pregleda potpisaće 30-godišnjeg igrača do juna 2026. godine. Navijači "milionera" su oduševljeni obavljenim poslom jer vole napadački fudbal, "Vestfalen" je i ove sezone skoro rasprodat.

 

 

Izdanak Verdera, koji je igrao i za Grojter Firt, Nirnberg i Hanover, pre nego što se 2019. godine vratio na "Vezer", imao je odlične dve poslednje sezone, pa se neočekivano našao i na spisku selektora Nemačke. Debitovao je 2022. sa 28 godina, zapravo je jedina "nemačka devetka" u zemlji, što se najbolje videlo na poslednjem Mundijalu u Kataru, gde su se "panceri" obrukali i ispali u grupnoj fazi. Fulkrug je na devet mečeva za "Elf" postigao čak sedam golova, a često nije počinjao meč!

U krijeri je na 313 mečeva postigao 107 golova, Verderov dres oblačio je 123 puta uz 49 pogodaka.