Vesti iz fudbala

Inter iz Majamija gradi novi stadion koji će koštati milijardu dolara

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.08.2023 15:47
Inter iz Majamija gradi novi stadion koji će koštati milijardu dolara Tanjug/AP Photo/George Walker IV

Fudbalski klub Inter iz Majamija potvrdio je da je počeo izgradnju novog stadiona, koji će koštati oko milijardu dolara, prenose američki mediji.

Novi stadion će se zvati "Majami fridom park", njegov kapacitet će biti oko 25.000 navijača, a biće završen do 2025. godine. Stadion će biti izgrađen u sklopu javnog parka, a imaće fudbalske, teniske i atletske terene, poslovne prostore i tržni centar. Pored stadiona biće izgrađen i luksuzni hotel sa 750 soba.

 

 

"Moja porodica je za samo četiri godine promenila svetsku percepciju o fudbalu u SAD. Vodili smo se istom vizijom kada smo odlučili da izgradimo novi stadion. Jedva čekam da poželim dobrodošlicu našim navijačima na novom vrhunskom stadionu. Jedva čekam da čujem povike dok Mesi i ostali igrači Intera budu izlazili na terenu u 2025. godini", izjavio je jedan od vlasnika kluba Horhe Mas.

Inter trenutno igra na stadionu DRV PNK, čiji je kapacitet 21.000 mesta, a od dolaska Lionela Mesija znaju samo za uspehe, nedavno su osvojili prvi trofej u šestogodišnjoj istoriji.