Vesti iz fudbala

Mitrović upisao i prvu asistenciju u Al Hilalu: Srpski golgeter kumovao pobedi potiv Al Itifaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 22:19
Mitrović upisao i prvu asistenciju u Al Hilalu: Srpski golgeter kumovao pobedi potiv Al Itifaka Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic

AL Hilal je dugo ubeđivao Fulam da pusti Aleksandra Mitrovića i potrošio brdo para za potpis sjajnog napadača engleskog kluba i fudbalske reprezentacije Srbije, ali to je počelo odmah da mu se isplaćuje.

Nije robusni centarfor iz Smedereva u pobedi protiv Al Itifaka - 2:0 (2:0) uradio ono što najbolje ume - pocepao mrežu, ali je asistencijom za vodeći gol potvrdio da nije samo surov realizator šansi već i paker pogodaka. 

Večeras je pomogao Malkomu već u 24. minutu da "otvori" tim na čijoj trenerskoj klupi sedi čuveni Stiven Džerard, a navijači bogatog kluba iz Saudijske Arabije divili su se i poznatoj borbenosti najboljeg golegetera naše selekcije svih vremena. 

I zato je prava šteta što njegov trud i znanje nisu nagrađeni pogotkom u trijumfu koji je potvrdio domaći fudbaler Al Davsari u 41. minutu. Odnosno, što nije nastavio tamo gde je stao na prošlonedeljnom derbiju, kada je savladao golmana Al Rida. 

Drugi srpski fudbaler, Sergej Milinković Savić, nije nastupio zbog odrađivanja crvenog kartona iz prošlog kola prvenstva.