Vesti iz fudbala

Prvi Izraelac u Bajernu: Danijel Perec nova "jedinica"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 10:20
Prvi Izraelac u Bajernu: Danijel Perec nova "jedinica" FC Bayern Munchen

Bajern je tokom prošle nedelje postigao dogovor sa Makabijem iz Tel Aviva (pet miliona evra obeštećenje), a danas je i oficijalno potpisao golmana Danijela Pereca do juna 2028. godine.

Perec je tako postao prvi Izraelac u istoriji giganta iz Bavarske. Branio je za Makabi u četvrtak u Evropi, tokom vikenda je prošao lekarske preglede, pogledao je saigrače juče na delu protiv Augsburga, a danas je i potpisao ugovor.

"Bio sam veoma srećan kada sam saznao da se Bajwrn interesuje za mene. Ne krijem da sam bio fan Bajerna od malih nogu. Trener Tomas Tuhel je veoma neposredan, tretira igrače kao svoju decu i osetio sam se dobrodošao. Veoma se radujem radu sa Manuelom Nojerom i Svenom Ulrajhom, kao i Mihaelom Rehnerom. Bićemo podrška jedni drugima, guraćemo jedni druge napred. Nojer je moj golmanski model. Sreli smo se juče, ima ogromno iskustvo i želim da se iskažem ovde i učim od njega", istakao je Perec.

Perec je u Makabiju na golu zamenio Predraga Rajkovića, od 2020. je bio prvi izbor u klubu, u međuvremenu je postao i reprezentativac Izraela. Omri Glazer, golman Crvene zvezde i on su prve opcije selektora Izraela.