Vesti iz fudbala

Brazilci se pojačavaju: Paje u Vasko de Gami, Dijego Košta u Botafogu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2023 23:15
Brazilci se pojačavaju: Paje u Vasko de Gami, Dijego Košta u Botafogu FC Vasco de Gama

Dva transfera su uzdrmali brazilsko tržište. Klubovi iz najfudbalskije zemlje na planeti prodaju u Evropu najveće talente, a kupuju uglavnom proverene fudbalere u nekim poznijim godinama.

Veliko je iznenađenje transfer Dmitrija Pajea, jednog od najboljih igrača Olimpika iz Marseja u Vasko de Gamu! Po isteku ugovora sa klubom, Paje je odbijao dobre ponude, čekao je ponudu iz Saudijske Arabije, a kad je već nije dobio odlučio se za Brazil. Potpisao je dvogdišnji ugovor sa Vasko de Gamom koja je trenutno pretposlednja u "Serie A". Nadaju se da će sa Pajeom uspeti da se pokrenu i izbore opstanak.

 

 

Za razliku od njega, Dijego Košta, nekadašnji napadač Atletiko Madrida stigao je u Botafogo potpisavši ugovor do kraja sezone. Iskusni 34-godišnji Brazilac će samo pojačati konkurenciju apsolutnog lidera brazilskog šampionata koji posle 19 kola ima 16 bodova prednosti nad Flamengom i Fluminenzeom.

 

 

Koliko će igrati odrediže trener Bruno Laž, mada nema problema sa efikasnošću i napadačem jer je Tikinjo Soarš postigao već 13 pogodaka.